Brandweer Grijpskerk

De gemeente beschikt over een vrijwillig brandweerkorps dat in totaal uit ongeveer 45 personen bestaat.

Taken van de brandweer

• De bekendste taak van de brandweer is het bestrijden van brand en het verlenen van hulp bij ongevallen en rampen.
  • Daarnaast, en niet minder belangrijk, stelt de brandweer via bouw-, milieu- en gebruiksvergunningen voorwaarden aan de bouw en het gebruik van gebouwen. Zo kunnen mensen veilig vluchten bij brand en kan brand niet snel overslaan naar andere gebouwen of andere delen van een gebouw.

Hoe is de brandweer georganiseerd?

De brandweer maakt onderdeel uit van de afdeling Regels & Veiligheid van de gemeentelijke organisatie. De brandweer bestaat deze uit de commandant, een medewerker preventie en preparatie en een medewerker operationele voorbereiding. U kunt de brandweer bereiken via het algemene nummer van de gemeente: (0594) 50 88 88 of via gemeente@zuidhorn.nl.

Brandweerkazernes

Daarnaast heeft de brandweer in de gemeente Zuidhorn drie brandweerkazernes. Deze zijn gestationeerd in de plaatsen Grijpskerk, Oldehove en Zuidhorn.

Kazerne Grijpskerk

Gevestigd aan Bouwhuisstraat 20, met als verzorgingsgebied: Grijpskerk, Gaarkeuken, Visvliet, Pieterzijl, Niezijl, Kommerzijl en Munnekezijl (gemeente Kollumerland c.a).

Kazerne Oldehove

Gevestigd aan Englumstraat 6,met als verzorgingsgebied: Oldehove, Niehove, Saaksum, Den Ham en Ezinge (gemeente Winsum).

Kazerne Zuidhorn

Gevestigd aan Boslaan 16, met als verzorgingsgebied: Zuidhorn, Noordhorn, Briltil, Aduard, Den Horn, De Poffert en Enumatil (gemeente Leek).

23 mei 2017
Minima