Gezelligheidsrit

Sinds 2008 is de gezelligheidsrit weer terug in Grijpskerk. Na zo’n 10 jaar afwezigheid organiseren we met steun van dorpsbelangen en enkele sponsors een jaarlijkse oriëntatierit cq puzzelrit. Maar wij noemen het een gezelligheidsrit, omdat bij ons plezier en gezelligheid voorop staat. De gezelligheid wordt mede gecreëerd door de extra vrijwilligers die tijdens de rit 2 uur lang voor de deelnemers op posten staan. Mensen die graag meewerken aan de gezelligheid waar wij als Grijpskerkers voor staan.

Klaas en Wietze Kuperus waren als kleine kinderen al deelnemers aan de gezelligheidsritten en bewaren daar nog altijd warme herinneringen aan. De meeste ritten werden destijds uitgezet door Jan Meijer. Na jaren stilstand pakten we de draad weer op, en zorgde ervoor dat de gezelligheidsrit weer terug zou keren in Grijpskerk.

De gezelligheidsrit kan worden verreden met een motor of auto. Bij aanvang van de rit ontvang je een routebeschrijving en deze werk je punt na punt af, waarbij je tevens een controlekaart mee krijgt en daarop letters of cijfers dient te noteren. Tijdens de rit dien je dus de juiste route en puzzelopdrachten zo goed mogelijk op te lossen. Wie de minste strafpunten scoort zal worden uitgeroepen als winnaar.

14 december 2017
Minima