Zanger Maelox stopt na 20 jaar

04-12-2014 15:55:18 door Spijkerman, Martin

Na ruim 20 dienstjaren heeft zanger Martin Spijkerman besloten de band Maelox te verlaten. Door het enorme succes van het asbestsaneringsbedrijf ATN dat Spijkerman halverwege 2013 runt, zijn de intensieve repetities en de vele slopende optredens voor hem niet meer te combineren.

Al sinds 1993 maakt Martin als zanger deel uit van de top coverband Maelox die met groot succes vele optredens door heel Nederland verzorgt. Een gebrek aan plezier en liefde voor het vak en het publiek is voor de zanger zeker geen reden om op te stappen. “Elk optreden is nog steeds een genot. Met een aantal van m’n beste vrienden een dampende massa springend publiek entertainen is altijd al een gekoesterde droom geweest, en Maelox heeft voor mij die droom verwezenlijkt.” Verteld de anders zo nuchtere zanger terwijl hij een traantje weg pinkt.

Met name de laatste 3 jaar, sinds de komst van zangeres Annemieke van Regteren is het succes van Maelox niet meer te stuiten. Dit jaar is de band tijdens de Benelux semi-finals van “The Clash of te Coverbands” zelfs als één van de beste coverbands van Nederland gebombardeerd.

“Door de succesformule die de band heeft toegepast stromen de aanvragen voor optredens binnen en dat wordt me echt te veel.” vervolgt de zanger. “Nagenoeg elke dinsdag wordt er 5 uren lang intensief gerepeteerd en het komende seizoen is er bijna elk weekend wel een optreden. Als je weet dat de band voor elk optreden ongeveer 10 tot 12 uur onderweg is en de show zelf bijna 4 uur topsport is, kan je begrijpen dat dit niet meer valt te combineren met werkdagen van 12 uur of meer die ik nodig heb om mijn bedrijf te runnen.”

Op 20 maart 2015 zal Martin voor de laatste keer als vaste zanger van de band op het podium te zien zijn. Of er een vervanger komt is nog niet helemaal zeker maar dat Maelox met onverminderde energie en passie door gaat, staat als een paal boven water!

Wil jij de band in de huidige vorm nog een keer zien spetteren op het podium? Kom dan naar één van de shows van Maelox. Het eerstvolgende optreden staat gepland op zaterdag 13 december in “Herberg in de Grootegast” te Grootegast. Aanvang: 20:00 uur en kaarten a € 7,50 aan de kassa verkrijgbaar.

Recente nieuwsberichten

20 augustus 2018