Speciale schaakweek in Grijpskerk en Zuidhorn

12-01-2015 12:56:42 door Kuperus, Klaas

In week 4 houdt schaakclub Het Schaakkwartier twee speciale schaakactiviteiten om de schaaksport voor een breder publiek aantrekkelijk te maken.

Een bewijs dat deze kleine vereniging nog altijd aan de weg wil timmeren en haar leden maar zeker ook alle andere schaakliefhebbers een leuk evenement aan te bieden.

Dinsdagavond wordt in Kerkplein 6 te Grijpskerk het snelschaakkampioenschap van het Westerkwartier gespeeld. Naast kennis van het spel zijn hierbij moed en stalen zenuwen nodig om dit tot een goed einde te brengen. De praktijk is dat er vaak kolderieke situaties ontstaan en dat alle deelnemers enkele bloedstollende stellingen voorbij zien komen.

Het toernooi staat open voor alle belangstellenden uit het Westerkwartier in meest brede zin. Aanmelding vooraf is wenselijk en kan op de website van de schaakclub: http://www.hetschaakkwartier.nl De verwachting is dat het een spannende maar vooral gezellige avond zal worden.

Schooljeugd

Op de woensdagmiddag is de schooljeugd aan zet. Het jaarlijkse toernooi voor basisschoolteams staat dan op het programma. Dit jaar financieel mogelijk gemaakt door de NAM. In De Gasthorn te Zuidhorn zullen tientallen jongens en meisjes hun stinkende best doen om de kleuren van hun school te verdedigen.

De winnaars uit de gemeenten Zuidhorn en Grootegast mogen zich een jaar gemeentekampioen noemen. Tevens kunnen de sterkste teams verder spelen in de het kampioenschap van de Ommelanden.

Bron: Westerkwartier

Recente nieuwsberichten