Fierljeppers schitteren in Grijpskerk

16-08-2015 17:02:53 door Kuperus, Klaas

Het derde schansrecord bij de dames dit jaar en een winnende afstand van 20,94 meter bij de heren waren hoogtepunten in de spannende strijd om  het dagkampioenschap fierljeppen in Grijpskerk de afgelopen zaterdag. Burgemeester Bert Swart reikte de hoofdprijzen uit.

In de topklasse nam Bart Helmholt uit Burgum in de eerste ronde de leiding met een sprong van 19,87 meter. Nard Brandsma uit It Heidenskip kwam vervolgens tot 20,12 meter, maar Helmholt verbeterde de afstand tot 20,67 m. tijdens de wedstrijd. In de finale stelde Helmholt de kampioensprijs veilig met een sprong van 20,94 meter. Hij won de Ello Sterenborg Bokaal bij de heren met een afstand, die door niemand in de regulaire competitie 2015 werd gehaald. Oane Galama, met 21,16 meter schansrecordhouder in Grijpskerk, wist hem met 18,49 meter niet te bedreigen. Wel won Galama uit Wiuwert de klassementsprijs 2015.

De kampioensbokalen gingen verder naar Marrit v.d. Wal uit It Heidenskip bij de dames (16,27 meter, een nieuw schansrecord) en naar Sytse Bokma uit Hindeloopen bij de junioren (16,64 meter). Bij de meisjes won Maureen Poiesz uit Sneek met 13,94 meter en bij de jongens Jarich Wijnstra uit Tzum met 17,08 meter. Burgemeester Bert Swart reikte de prijzen uit en roemde de inzet van de Grijpskerker club. Voorzitter Jouke Jansma van de Friese Ljeppers Bond huldigde de klassementswinnaars 2015. Dat waren naast Galama dezelfde ljeppers, die de Grijpskerk-bokaal hadden gewonnen. TV Fryslân maakte opnamen. In de 2e klas eindigde Benny v.d. Ploeg uit Grijpskerk op de bovenste plaats bij de senioren. Dagprijzen in de 2e klas waren er vrijdagavond voor B.v.d.Ploeg uit Grijpskerk (!5,58 meter), Sylvia v.d. Hoek uit Aduard (11,40 meter), Simone v.d. Hoek uit Aduard (11,35 meter) en Femke Rispens uit Niehove (een persoonlijk record van 12,17 meter), respectievelijk in de klassen senioren, dames en meisjes. Beide wedstrijden kregen een goede belangstelling onder prima weersomstandigheden.

Recente nieuwsberichten

14 december 2018