Open Monumentendag

29-08-2015 16:47:08 door Luijken, Hugo

Open Monumentendag in Grijpskerk De Open Monumentendag-commissie Zuidhorn heeft besloten om het dorp Grijpskerk dit jaar speciale aandacht te geven. Dat betekent dat op zaterdag 12 september a.s. de dag door voorzitter Oomkes in de PKN-kerk aan het Kerkplein om 10 uur zal worden geopend, gevolgd door orgelspel door de bekende organist Stef Tuinstra.

Speciaal voor deze dag hebben Crawfurd’s Corner, Grijpskerk Gezellig, molenaar Oege Lesman en de Stichting Kluften en Waarden de handen ineen geslagen voor een interessant programma, waarbij de kinderen niet worden vergeten. Dit alles onder het thema “kunst en ambacht”.

Net als vorig jaar rijdt er vanaf 11.00 uur een busje langs alle locaties. De start is bij Crawfurd’s Corner en voert via molen “De Kievit”, de Aykemaborg-locatie, het transformatorhuisje, het Piepke en het archief aan de Waardweg nr. 5 terug naar Grijpskerk. U kunt naar believen op elke locatie in- en uitstappen.

In Crawfurd’s Corner treedt Gert Sennema op. In de molen zijn leuke kinderactiviteiten. En op Waardweg 5 zijn sieraden van Nynke Gardenier te zien, er worden Quilts gemaakt en tentoongesteld, er wordt wol gesponnen en glas in lood gemaakt.

Ten slotte kunnen kinderen proberen een aantal vragen over bijzondere locaties in Grijpskerk goed te beantwoorden. Het vragenformulier is te verkrijgen in Crawfurd’s Corner, Molen de Kievit en in de boerderij op Waarweg 5. Hun zoektocht naar de juiste antwoorden eindigt in bakkerij Jager.

Het comité kan deze extra activiteiten organiseren dankzij een gulle financiële bijdrage van het SNS-Fonds Grijpskerk.

Recente nieuwsberichten

23 september 2018