Leerlingen vmbo-tl van Lauwers College naar Othello

08-10-2015 13:30:09 door Kuperus, Klaas

De derdejaars leerlingen van vmbo-tl van het Lauwerscollege bezochten onlangs het befaamde Shakespeare-toneelstuk ‘Othello’ in De Lawei in Drachten.

Het bezoek aan het theater en de bijbehorende workshops Stage fighting, Hiphop moves, Drama en Rijm & Beat op maandag vormden de kick-off voor het vak CKV (culturele en kunstzinnige vorming) dat vmbo-leerlingen vanaf het derde schooljaar volgen. Ter voorbereiding op het toneelstuk zijn bij Engels lessen gegeven over Shakespeare’s werken, over zijn leven en over zijn invloed op literatuur. Ook hebben leerlingen moodboards gemaakt over Othello.

Het thema van de voorstelling is: wat liefde, verraad en vooroordelen met een mens kunnen doen. Deze uitvoering van Shakespeare’s meesterwerk is een messcherpe remix van klassiek en urban. De klassieker van Shakespeare is bewerkt en geregisseerd door Peter Pluymaekers en gespeeld door een pittige multiculturele cast (o.a. Lucretia van der Vloot en Kenneth Herdigein).

In samenwerking met rapper Brainpower zijn de teksten in een unieke hedendaagse vorm gegoten. De fysieke speelstijl, gecombineerd met zang en spraak staat borg voor een energieke voorstelling die eigentijds en toegankelijk is. Al met al een voorstelling die goed bij de leerlingen zal aansluiten.

Recente nieuwsberichten

10 december 2018