Informatiebijeenkomst nieuwbouw in Grijpskerk (plan Vogelzang)

24-01-2016 20:49:50 door Kuperus, Klaas

Dorpsbelangen Grijpskerk, de Gemeente Zuidhorn en projectontwikkelaar Esbi zijn al langere tijd met elkaar in gesprek en hebben plannen gemaakt over de toekomstige inrichting, gebruik en bouw op de Rabobank locatie, ook wel “locatie Vogelzang” genoemd naar het hotel wat hier in het verleden stond en Kerkplein 6 in Grijpskerk. De beoogde plannen betekenen een nieuwe impuls voor het dorp en haar bewoners.

Een belangrijk onderdeel van de plannen is de bouw van woningen en/of appartementen. Daarom hebben de betrokken partijen besloten een informatie-/inventarisatiebijeenkomst te beleggen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door ontwikkelaar Esbi in samenwerking met Havinga woningmakelaardij. De bijeenkomst wordt gehouden in de grote zaal van Kerkplein 6 op 5 februari 2016. Iedereen die geïnteresseerd is en meer wil weten en zijn eigen wensen kenbaar wil maken om te wonen of te werken op deze unieke plek is welkom. Vanaf 19.30 uur is de inloop, om 20.00 uur start de bijeenkomst. Er wordt een korte terugblik gegeven over de historie, de totstandkoming van de plannen tot nu toe, de woonmogelijkheden en de verwachte tijdsplanning. De bouwer zal aangeven wat de uitgangspunten zijn voor de nieuwbouw: gebruik van duurzame materialen, energie neutraal, etc.

Locatie Vogelzang en Kerkplein 6 zijn unieke locaties in het centrum van Grijpskerk. Naast de woningen wordt er ook een Multi Functioneel Centrum (MFC) gebouwd. Bij de planvorming tot nu toe is gekeken naar toekomstige gebruikers: o.a sportschool, fysiotherapeut, kinderdagverblijf, bibliotheek en verenigingen die nu gebruik maken van Kerkplein 6.
Door meerdere activiteiten bij elkaar te brengen in het MFC ontstaat er een centrale plek met activiteiten en diensten die elkaar zullen aanvullen. Voor bewoners geeft dit het gemak van: “Alles bij de hand”.

Bij de nieuwe woningen en appartementen zal er sprake zijn van koop en huur. Op deze avond kunnen geïnteresseerden aangeven wat hun voorkeur heeft. De bouwer wil graag de wensen, zoals: oppervlakte, woning of appartement, voorzieningen en prijsklasse van de geïnteresseerde kopers of huurders horen. De wensen van de kopers en huurders zijn voor de ontwikkelaar bepalend voor de keuzes die gemaakt worden bij de plannen en de bouw.
Voor bedrijven of organisaties die op zoek zijn naar bedrijfs- of kantoorruimte in het centrum van Grijpskerk zijn er in deze fase ook nog volop mogelijkheden. De grootte en indeling van het MFC zijn nog niet definitief vastgesteld. Er kan nu nog rekening gehouden worden specifieke wensen voor een passende ruimte/accommodatie.

Het eerste deel van de avond komt de algemene informatie aan de orde. In het tweede deel van de avond kunnen geïnteresseerden in gesprek gaan met de bouwer en de makelaar over specifieke wensen.
Bent u geïnteresseerd maar lukt het niet aanwezig te zijn op 5 februari, neem dan contact op met Havinga woningmakelaardij, zij staan u graag te woord.
Locatie Vogelzang, een unieke plek in Grijpskerk, winkels, voorzieningen op loopafstand. Goede autoverbinding en openbaar vervoer naar de stad Groningen (station!). Een actief verenigingsleven en regelmatig gezellige activiteiten: braderie, intocht sinterklaas, kerstmarkt, Summerstrike, fierljeppen, Fiets ‘m d’r in etc..

Grijpskerk, een verrassend veelzijdig dorp.

Recente nieuwsberichten

20 september 2018