VC Grijpskerk / Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk Dames 2 bij de laatste acht!`

27-01-2016 16:06:33 door inGrijpskerk.nl

Na winst op de Meeuwen, Impala en een tussenronde mocht het tweede damesteam van Grijpskerk in de vierde ronde van de beker aantreden tegen het onbekende O.T.I.B. uit Nijland.

Grijpskerk begon goed aan de wedstrijd met name door een goede serviceserie van Aniek Hut en stond binnen de kortste keren met 7-0 voor. Het spel ging gelijk op en er werd hard gewerkt aan beide kanten wat resulteerde in lange rally's. Er werd veel gevarieerd in de aanval door o.a. Elise de Boer en Marije Kloppenburg. Grijpskerk won deze set dan ook verdiend met 25-22.

In de tweede set waren er dan ook geen wijzigingen en beide teams gingen door met het goede spel.
Spelverdeelster Rosa Haye wist alle aanvallers ook goed te vinden waardoor de tegenstander af en toe niet meer wist waar ze moesten staan. Ook het verdedigend werk van Marije Roorda en Elise was goed. De tweede set werd gewonnen met 25-23.
Tijd voor de derde set, dit zou zomaar de laatste kunnen zijn omdat het in de beker gaat om 3 gewonnen sets. Aniek bleef maar doorgaan met serveren door slim af te wisselen met korte en lange ballen, ook Deliaantje Ykema was goed op dreef met haar opslag. En O.T.I.B. had moeite met het blok omzeilen dat uitstekend gezet werd door Grijpskerk. Aan het eind werd het nog spannend door een goede serviceserie van O.T.I.B., maar Grijpskerk wist zich goed te herpakken en won deze set met 25-20 mede dankzij de support van de anderen en het publiek. Het team van Emiel Wagenaar zit nu bij de laatste 8 van de Noordelijke beker! Wordt vervolgd...

Recente nieuwsberichten

21 november 2017