Gezond, actief en sportief: Health Energizers in de Bokkediek

28-01-2016 00:07:43 door Kuperus, Klaas

Op uitnodiging van Huis voor de Sport Groningen mocht de cultuur en sportimpuls van Stichting Welzinjn gemeente Zuidhorn, SportinZuidhorn, een “Health Energizer” organiseren in de gemeente Zuidhorn. De groepen 5/6 van beide basisscholen uit Grijpskerk waren op 27 januari de gelukkigen. Ze kregen een speciale basketbalclinic onder leiding van spelers/coaches van basketbaleredivisionist ‘Donar’. Deze speciale activiteit moet zorgen voor een jeugd die zich bewust is van het belang van beweging en een gezonde leefstijl.

Wat is dat dan; een Health Energizer?
De kinderen kregen eerst een basketbaltraining waar spelers Skip Samsom en Sean Cunningham bij betrokken waren. Dit werd in de kantine vervolgd met een interactief en informatief lesprogramma. Alles stond in het teken van sport en bewegen. De spelers brachten de kinderen niet alleen de belangrijkste basketbalskills bij, maar maken ook duidelijk dat sporten een onderdeel is van een gezonde levensstijl. Goed eten en drinken, genoeg slapen en juiste verzorging zijn hier ook voorbeelden van.

Vervolgclinic door BV Dunk
Ook de Zuidhorner Basketbalvereniging DUNK was betrokken bij de Clinic. Naast hun aanwezigheid tijdens het programma van ‘Donar’ organiseren ze ook een drietal vervolgclinics voor enthousiaste leerlingen. Deze inlooptrainingen zijn gratis toegankelijk voor alle leerlingen van groepen 5 t/m 6 uit de gemeente Zuidhorn, óók als je niet hebt deelgenomen aan de Health Energizers.
 De vervolgclinics zullen plaatsvinden op dinsdag 2, 9 en 16 februari van 18.00 uur tot 19.00 uur in de sporthal van ‘de Noordster’ te Zuidhorn.

Recente nieuwsberichten

21 november 2017