VC Grijpskerk Heren 1 verliest spannende wedstrijd

08-02-2016 11:44:49 door Kuperus, Klaas

Zaterdag was er een volledig thuisprogramma voor volleybalvereniging Grijpskerk. Tegenstander van heren 1 was Olympia uit Groningen.

Eerder in het seizoen hadden de ploegen ook alweer tegen elkaar gespeeld, toen werd al aangetoond dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Dit was ook terug te zien in de stand, beide teams staan op dezelfde hoogte in de eerste klasse, rond de vierde plek. Kortom, alle ingrediënten aanwezig voor een mooie volleybalwedstrijd.

Grijpskerk begon geconcentreerd. Er werd goed geserveerd, de passes lagen goed waardoor de aanvallers konden scoren. Door afwisseling van een prikbal en ‘harde’ aanval, kreeg Olympia geen grip op het spel van Grijpskerk. De voorsprong die zo werd opgebouwd in de eerste set kwam niet meer in gevaar en konden de heren dan ook vrij makkelijk naar zich toetrekken met 25-17.

Mid

De tweede set ging vanaf het begin gelijk op, van beide kanten werd er goed spel gespeeld en er waren lange rally’s. De verwachte spanning kwam duidelijk naar voren in de tweede set. Op mid werd er leuk aangevallen. Olympia had geen antwoord, maar Grijpskerk ook geen antwoord op de mid-aanvallen van de gasten. Zo werd op mid vrij veel gescoord door beide teams en de buitenaanvallen aan Grijpskerker kant liepen ook aardig.

De strijd ging tot 23-23 gelijk op, een touché-bal werd sportief door Grijpskerk aangegeven waardoor de gasten op setpoint kwamen. Deze trokken dat heel slim naar hun toe met een goed blok. De stand was gelijk. De derde set was eigenlijk een kopie van de eerste set. Er werden wel meer persoonlijke fouten gemaakt. Grijpskerk bleef aardig scoren maar bij 21-21 waren een paar fouten en een scorend Olympia fataal: Olympia pakte de set met 25-22.

De vierde set leek het erop alsof Grijpskerk zich had neergelegd bij verlies. De fouten stapelden zich in een te snel tempo op. Gevolg was dat Olympia een gat kon slaan van 5 tot 6 punten. Zij gaven deze voorsprong ook niet meer weg, wonnen de laatste set met 25-18 en daarmee de wedstrijd met 3-1.

Recente nieuwsberichten

21 november 2017