Grip op de historie van Grijpskerk

20-04-2016 23:37:19 door Kuperus, Klaas

Grijpskerk heeft weer een eigen wandelroute. De oude route, die uit 1987 stamde, is geheel gereviseerd en van extra historische informatie en fotomateriaal voorzien. Op maandag 25 april zal het eerste exemplaar worden uitgereikt aan Fred Stol, wethouder van gemeente Zuidhorn en lang drijvende kracht achter LEADER Westerkwartier.

Jolanda en Hans Palsma-Crawfurd geven al geruime tijd presentaties aan hun gasten in Crawfurd’s Corner over de historie van het voormalige raadhuis, waar zij hun Bed & Breakfast en zalenverhuur runnen. Hun gasten lopen graag even een blokje om en verbazen zich over de mooie panden die er in Grijpskerk te zien zijn. Maar een wandelroute in Grijpskerk was niet meer voorhanden. Op initiatief van Jolanda en met medewerking van Vereniging Dorpsbelangen Grijpskerk, heeft Emmy Wagenaar Hummelinck met de hulp van de heer B. Helder en mevrouw A. Vink-Hoogstra een vernieuwde wandelroute met veel historische informatie beschreven in een handzaam boekje, getiteld ‘Grip op de Historie van Grijpskerk’. Bovendien heeft zij de route, in samenwerking met Marketing Groningen, ondergebracht in de App ‘Groningen Routes’ zodat de wandelaar met de telefoon in de hand de route kan lopen en de - zij het beknopte - informatie kan lezen en horen.

Het boekje zal gratis verkrijgbaar zijn bij Crawfurd’s Corner, Stichting Kluften en Waarden, de molen en alle ondernemers van het dorp die zich daarvoor beschikbaar stellen. Ook de app is gratis te downloaden. Na het lopen van de route heeft de wandelaar weer grip op de rijke historie ven Grijpskerk.

Recente nieuwsberichten

21 november 2017