Spaarloon en levensloop wijzingen in 2012

13-01-2012 19:15:21 door Steller, Erik

Zowel spaarloon als levensloop verdwijnen, uitzonderingen daargelaten, en worden vervangen door vitaliteitssparen.

Het opgebouwde vermogen in de spaarloonregeling kan in beginsel zonder fiscale gevolgen worden opgenomen, maar de deelnemers die hun tegoed laten staan en zich aan de voorwaarden van de spaarloonrekening houden, kunnen op grond van de overgangsregeling gebruik blijven maken van de vrijstelling in box 3. In dat geval wordt het tegoed jaarlijks gedeeltelijk vrijgegeven. De huidige deblokkeringsmogelijkheden blijven bestaan.

Voor alle deelnemers die op 31 december 2011 een saldo van € 3.000,- of meer op hun levensloopregeling hebben staan, wordt de regeling nog opengehouden in 2012. Zij kunnen in dat jaar besluiten de levensloopregeling ook vanaf 2013 door te laten lopen of overstappen op de vitaliteitsregeling.

Weten wat deze wijziging voor u kan betekenen? Steller Assurantien en Financiele diensten kan u helpen.

Recente nieuwsberichten

21 november 2017