Nieuw kunstproject om organentekort

12-01-2011 21:26:37 door inGrijpskerk.nl

De Grijpskerker kunstenaar Johan van der Dong begint een nieuw kunstproject. Met het kunstproject wil Van der Dong een discussie op gang brengen over een Europees donorcodicil.

Om het tekort aan de kaak te stellen, heeft de kunstenaar de website "jouworgaanmijnorgaan.eu" gelanceerd. Op de site geeft de Grijpskerker uitleg over zijn project en over het doel ervan.

"Het project zal uiteindelijk resulteren in een expositie waarbij een aantal organen wordt verwerkt in een object of schilderij." ..."Mijnorgaanjouworgaan.eu is een site die onderdeel is van een kunstproject waar mensen hun organen aan een ander ter beschikking kunnen stellen, in contact met elkaar kunnen komen, voor de toekomst, mocht het lichamelijk gezien nodig zijn."

Recente nieuwsberichten

17 november 2018