Drie ton voor MFC De Nieuwe Wierde

11-05-2017 15:20:49 door Kuperus, Klaas

De Nieuwe Wierde in Grijpskerk is een stap dichterbij. De provincie kent een leefbaarheidssubsidie van drie ton toe aan de stichting die het multifunctionele centrum (MFC) in Grijpskerk wil realiseren.
In totaal zijn er subsidies toegekend aan vijftien leefbaarheidsprojecten in de provincie.

Voormalig verzorgingshuis
De Wierde is een voormalig verzorgingshuis van de Zonnehuisgroep Noord. Die wilde De Wierde sluiten, maar de Noord Nederlandse Zorg Cooperatie (NNZC) en de bewoners staken daar een stokje voor. De NNZC nam de zorg over. Samen met de dorpscoöperatie gaan ze De Nieuwe Wierde exploiteren.

Het geheel wordt een multifunctioneel centrum, met onder meer een bibliotheek. 'Het moet een plek zijn waar jong en oud samenkomen', vertelt Mariet Tefi-Dontje van het MFC.

Financiering niet helemaal rond
De stichting die het MFC wil realiseren heeft de financiering nog niet helemaal rond, maar is wel vol vertrouwen. 'We moeten nog een ton bij elkaar krijgen, maar met deze bijdrage van de provincie weten we gewoon dat we er gaan komen. Daar ben ik enorm blij mee.'

Het is de bedoeling dat De Nieuwe Wierde in maart 2018 klaar is. 'Maar tot die tijd blijven de ouderen natuurlijk wel gewoon wonen waar ze nu wonen.'

Bron: RTV Noord