Leden Grijpskerker fierljepvereniging presteren goed

24-07-2017 15:43:04 door Kuperus, Klaas

Tijdens twee prachtige zomeravonden boekten leden van de Grijpskerker fierljepvereniging in de ‘Grijpskerk-Arena’ opnieuw successen.

De talentvolle 13-jarige Femke Rispens uit Niehove die een paar dagen eerder in Burgum een persoonlijk record sprong van 15,02 meter, won woensdag 19 juli in Grijpskerk de tweede prijs in de topklasse meisjes. In de veertigjarige geschiedenis van de club staat zij inmiddels qua afstand op de tweede plaats van alle damesleden die de club ooit voortbracht.

Bas Tolboom uit Niehove, topklasser bij de senioren, sloot de finale in Grijpskerk af met een sprong van 17,43 meter, maar haalde een paar dagen eerder in Burgum een nieuw persoonlijk record van 18,87 meter. Allard Sikkens kwam daar tot een persoonlijk record van 14.18 meter bij de jongens A.

Woensdagavond sprong Simone van der Hoek uit Aduard in de topklasse dames een persoonlijk record van 12.74 meter,maar raakte bij een hernieuwde poging geblesseerd. Dagkampioen bij de eerste klas wedstrijd werd Nard Brandsma uit Workum met 20.07 meter.

Ook de tweede klassers presteerden dinsdagavond 18 juli goed. In de tweede klas B won Peter Faber uit Oldehove met een persoonlijk record van 13.74 meter de wedstrijd. Jasper Henstra uit Grijpskerk werd bij de junioren A derde met 14,36 meter. Bij de senioren B waren er prijzen voor Benny van der Ploeg uit Grijpskerk, tweede prijs,15.71 meter, en voor Hugo Bosgraaf uit Grijpskerk, derde prijs,15.66 meter. Hugo won 15 juli in Burgum de eerste prijs met 16.16 meter.

Slotwedstrijden

De slotwedstrijden zijn in Grijpskerk op vrijdag 18 augustus, tweede klas om 18.30 uur, en op zaterdag 19 augustus, eerste klas om 14.30 uur. Dan worden door de Friese Ljeppers Bond de klassementprijzen 2017 uitgereikt en de Ello Sterenborg Bokaal in vijf categorieën door het gemeentebestuur van Zuidhorn.

Jubileum

Op 16 september wordt in De Enk een receptie gehouden ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Fierljepvereniging ‘Grijpskerk en Omstreken’, opgericht 13 september 1977.

Recente nieuwsberichten

22 augustus 2017