Gesteggel aannemer met Gemeente Zuidhorn houdt aan

30-07-2017 00:33:23 door Kuperus, Klaas

Ruim een jaar nadat de gemeente Zuidhorn een bouwstop oplegde, liggen de bouwactiviteiten achter café De Tapperij op de plek van de oude discotheek La Danza in Grijpskerk nog steeds stil.

Ondernemer Henk Dijk van Miedema Bouw in Grijpskerk had in de nieuwbouw die hier is verrezen een grote zaal met tweehonderd zitplaatsen willen realiseren. Hij zag zijn plannen doorkruist door het initiatief van gemeente en dorpsgemeenschap om zorgcentrum De Wierde om te bouwen tot multifunctioneel centrum (mfc). Ook in het toekomstige mfc komt een grote zaal. Reden voor Dijk om de grote zaal in zijn plan te schrappen. Hij vraagt de gemeente toestemming om de nieuwbouw te mogen omzetten in acht tot tien appartementen. Zijn overleg met ambtenaren over zijn gewijzigde bouwplan verloopt stroef. Eerder dit jaar nodigde Dijk burgemeester Bert Swart uit om een kijkje te nemen op de bouwplaats. Dijk is ervan overtuigd dat de burgemeester erin zou zijn geslaagd een doorbraak in de impasse te forceren. ,,Helaas werd Bert Swart ernstig ziek en is hij inmiddels overleden. Daardoor zijn we terug bij af’’, zegt hij.

Toch is de eigenaar van Miedema Bouw inmiddels weer met ambtenaren in gesprek. Vijf weken geleden riep het in Grijpskerk wonende VVD-raadslid Geertje Dijkstra-Jacobi alle betrokken partijen op het gemeentehuis bijeen. Verantwoordelijke ambtenaren en hun leidinggevenden waren bij dit overleg en ook wethouder Henk Bakker (GroenLinks) en ondernemer Dijk. Volgens Dijk is toegezegd dat hij in september/oktober uitsluitsel krijgt op zijn aanvraag om de grote zaal in de eerder aan hem verstrekte omgevingsvergunning om te zetten in appartementen. Op de vraag of hij hierin vertrouwen heeft, zegt hij: “Eerst zien en dan geloven.’’ De ondernemer stoort zich aan de tegenwerking die hij naar eigen zeggen ondervond van ambtenaren. Wethouder Bakker ontkent dat laatste: “De bouwstop is opgelegd omdat de buitengevel niet was uitgevoerd volgens de vergunningvoorwaarden.’’

Bron: DvhN

Recente nieuwsberichten