Taakstraf voor gooien bierflesje uit reuzenrad op meikermis

05-10-2017 23:56:03 door Kuperus, Klaas

Een 19-jarige man uit Grijpskerk moet een werkstraf van honderd uur uitvoeren voor het gooien van een bierflesje vanuit het reuzenrad op de meikermis in Groningen. Dat heeft de rechtbank in Groningen bepaald.

'Ik gooide zonder erbij na te denken'

De man zat samen met een vriend in het reuzenrad. De vriend daagde hem uit om het bierflesje te gooien.

De Grijpskerker wilde niet, maar deed het toch. Op het hoogste punt gooide hij het flesje naar beneden. 'Ik probeerde het op het dak te gooien van de Korenbeurs. Ik gooide zonder erbij na te denken.'

Het flesje haalde het dak van het gebouw niet en spatte op de grond op de Vismarkt uiteen. Op camerabeelden is te zien dat het flesje rakelings langs iemands hoofd schiet.

Eerdere straf

De jongen is eerder veroordeeld en heeft nog een werkstraf van dertig uur en één maand jeugddetentie boven zijn hoofd hangen.

De rechter bepaalde dat hij de werkstraf alsnog uit moet voeren. De jeugddetentie blijft boven zijn hoofd hangen en wordt omgezet naar twee maanden.

Bron: RTV Noord

Recente nieuwsberichten