'De Tapperij volgend jaar weer open'

11-10-2017 18:54:48 door Kuperus, Klaas

De gemeente Zuidhorn heeft de bouwstop op de nieuwbouw achter café De Tapperij in Grijpskerk ingetrokken. De bouw werd drie jaar geleden stilgelegd.

Op de plek van een voormalige dancing werkte aannemer Henk Dijk van Miedema Bouw, die eigenaar is van het perceel, aan de bouw van een zaal voor 200 personen met hotelkamers op de twee bovenetages. Na een klacht van een omwonende werd de bouw door de gemeente stilgelegd omdat het plafond iets te hoog was uitgevallen.

Mede door de plannen voor woonzorgcentrum De Nieuwe Wierde, waar ook in een zaal is voorzien, paste eigenaar Dijk zijn bouwplan aan. Hij wil nu zaalruimte voor 100 personen realiseren. De geplande hotelkamers ruilde hij in voor negen appartementen verdeeld over drie bouwlagen in een prijsklasse van 500 tot 1.250 euro maandhuur.

Dijk mikt erop dat De Tapperij medio volgend jaar als bruin café in gebruik wordt genomen. Hij zoekt een beheerderspaar dat ook de zaal gaat runnen. De zaal is in casco klaar en moet nog worden afgebouwd. Pas daarna vindt de oplevering van de appartementen, na nog wat bouwkundige aanpassingen, plaats. Het beheerderspaar van De Tapperij treedt op als huismeester van de woonappartementen.

Eigenaar Dijk was blij verrast toen hij de omgevingsvergunning vorige week hoogstpersoonlijk in Grijpskerk kreeg overhandigd door een ambtenaar. Hieraan gingen onderhandelingen vooraf waarbij het er op het gemeentehuis soms hard aan toeging. Halverwege het proces leek Dijk er met de ambtenaren niet uit te komen. Toen schakelde hij de onlangs overleden burgemeester Bert Swart in die hij rondleidde op de bouwplaats. Volgens Dijk was Swart vol enthousiasme over wat hij er zag.

Henk Dijk prijst ook de inbreng van zijn architect Dirk van der Velde en VVD-raadslid Geertje Dijkstra-Jacobi, beiden uit Grijpskerk. ,,Met zijn allen zijn we erin geslaagd de impasse die even dreigde te ontstaan, te doorbreken. Dit is van groot maatschappelijk belang voor Grijpskerk’’, meent hij.

Bron: Westerkwartier

Delen

Volg ons

Recente nieuwsberichten

Vandaag in Grijpskerk
15 augustus 2018
Woensdag
Minima
°
Maxima
°
Huidige temperatuur
°
Agenda van vandaag
Morgen in Grijpskerk
16 augustus 2018
Donderdag
Minima
°
Maxima
°
Agenda van morgen
Registreren Inloggen