'Solt en stof' Tweede dichtbundel Willem Tjebbe Oostenbrink

05-11-2017 22:05:47 door Kuperus, Klaas

Ruim honderd belangstellenden waren afgelopen vrijdag in het Cultureel Centrum Zuidhorn aanwezig bij de presentatie van de poëziebundel Zolt en Stof. Oostenbrink van Willem Tjebbe Oostenbrink (oud Grijpskerke)

Gedeputeerde Henk Staghouwer kreeg het eerste exemplaar overhandigd. Hij is als voorzitter van de commissie Gebiedsontwikkeling Zuidelijk Westerkwartier betrokken bij het gebied.

Staghouwer droeg uit de nieuwe bundel het gedicht ‘Over laand en licht’ in het Westerkertiers voor. Dit gedicht is in 2015 op een plaquette geplaatst in de gemeente Grootegast.

Bezoekers uit het Westerkwartier, maar ook uit andere delen van de provincie en Nederland waren erg enthousiast over het programma met een mooie mix van Westerkertierder poëzie en muziek. ,,Schitterend pergrammoa. Dat je zuks wat gewoon metmoaken kennen ien Zuudhörn, is toch bizunder,”reageerden bezoekers.

Dichters Klaas Duursma en Melle Hijlkema lazen voor uit eigen werk. Gespreksleider Are Meijer ging met de dichter in gesprek. Slagwerkgroep Procussion onder leiding van Roelf Postma speelde muziek en begeleidde de dichter bij de voordrachten van gedichten. De stichting Uit de Kunst Zuidhorn heeft de totstandkoming van de dichtbundel gefaciliteerd.
Poëziebundel Zolt en Stof

Zolt en Stof is de tweede bundel van Willem Tjebbe Oostenbrink (1963) met Groninger poëzie uit het Westerkwartier.

Het is nu te koop bij Drukkerij Boekhandel Hoekstra. Gedichten in het Westerkwartiers. Met gratis set ansichtkaarten. Nu voor €14.95!

Bron: Westerkwartier

Recente nieuwsberichten