Operatie Steenbreek gaat van start

14-11-2017 00:33:25 door Kuperus, Klaas

De eerste tegels gaan eruit!

De eerste tegels gaan eruit! Op 18 november worden in het kader van Operatie Steenbreek twaalf geveltuinen aangelegd in de Herestraat in Grijpskerk. Gemeente Zuidhorn heeft zich recent aangesloten bij de landelijke publiekscampagne van Operatie Steenbreek. De acties van Operatie Steenbreek zijn gericht op het vergroten van het bewustzijn over de voordelen van groene tuinen.

Wethouder Henk Bakker: “Meer groen en minder stenen zijn gezond voor mens en dier. Bovendien helpt het tegen mogelijke wateroverlast. We geven als gemeente graag het goede voorbeeld. In Grijpskerk gaan we daarom op gemeentegrond geveltuintjes aanleggen. Dit doen we samen met de bewoners en diverse ondernemers.” Wethouder Bakker gaat samen met de bewoners de tuintjes aanleggen. De bewoners nemen uiteindelijk het beheer van de tuintjes op zich.

Het komende jaar zal de gemeente nog meer acties rondom Operatie Steenbreek organiseren. Naast een aantal vergroeningsacties, start binnenkort ook een educatieprogramma op scholen.

Recente nieuwsberichten

21 november 2017