Politie P. Zwart lost mysterie gestolen Mijter Sinterklaas op

26-11-2017 15:16:48 door Kuperus, Klaas

Rond 14.00 uur waren kinderen en ouders aanwezig bij De(modder)Poel in Grijpskerk.
De kinderen waren nerveus voor de aankomst. Ze renden heen en weer om politieagent Pik Zwart te helpen met aanwijzingen. Een kind gleed uit. Twee vieze knieën was het gevolg. Al snel waren vele schoenen vies door vele plassen water die ervoor zorgden dat het mooie plantsoen volgens actie Steenbreek van de gemeente er prachtig bij lag.

De gehele week stuurde Sint al video’s en daaruit bleek dat een onbekend persoon de mijter van Sinterklaas had ontvreemd. Sinterklaas belde gelijk met agent Pik Zwart die meteen op onderzoek uit ging. De intocht ging gelukkig gewoon door en Sint met veel kleine zwarte Pieten kwamen keurig op tijd aan in de haven van Grijpskerk, waar meneer B. Lesman klaar stond om de discowagen van Coole Piet te besturen.

Geheel onverwacht reed er een open auto rond met de Kerstman. Dat was wel heel vroeg vonden de mensen aan de kade. Volgens Agent Pik Zwart hadden getuigen verklaard dat de mijter was gezien, maar doordat Sinterklaas met de rondtour van Grijpskerk begon had de Agent Pik Zwart eerst de taak om de route veilig te verklaren.

De optocht ging meteen door de Herestraat waar Sint getuige was van prachtige bloemetjes die vorige week zaterdag waren neer gezet. Speciaal voor Sinterklaas? Fitte Sint wandelde met gemak langs Sport je Fit en Bakkerij Jager de Singelweg op richting De Nieuwe Wierde. Daar aangekomen onderbrak de Sint zoals gewoonlijk de Oudere Bingo die elk jaar weer voortreffelijk wordt georganiseerd door Grijpskerk Gezellig.
“61, 37….92”. Riep de Sint hard door de microfoon. De verslaggever zag tot zijn schrik “92” staan en dacht dat hij heen moest te bloedprikken. Sint wandelde met Hoofdpiet voorbij de verslaggever en zei: “Vandaag niet”. Opgelucht deelde de verslaggever toen maar wat foto’s met een lieve moeder.

Daarna gingen de kinderen naar de kantine van Lauwers College, waar kinderen stonden te wachten. Muziek Piet had ineens hulp van Saxofoon Piet waardoor de kinderen volop mee gingen zingen. Saxofoon Piet wist het vals meezingen van ouders prima te verbloemen. De Sint bewonderde 3 tekeningen van kinderen en het mysterie rond de verdwenen mijter werd opgelost. Er was zowaar wat rook onder de gordijnen gekomen en Puck rende naar buiten. Sinterklaas had deze keer Puck meegenomen. Agent Pik Zwart kreeg daardoor hulp van deze slimme speurhond. Het gordijn ging open en daar zat de jaloerse Kerstman met de gestolen mijter in zijn hand. Agent Pik Zwart sloeg hem meteen in de boeien en eiste 3 jaar gevangenisstraf. Echter Sinterklaas overlegde met de kinderen en verleende toen gratie. Wel diende de Kerstman een Sinterklaas liedje te zingen. Waarna agent Pik Zwart opgelucht meldde: “Case Closed”.

Recente nieuwsberichten

17 december 2017