Zorgbazaar de Kievit gaat stoppen maar Sandra en Carolien gaan vrolijk verder

12-12-2017 21:24:18 door Kuperus, Klaas

Bedrijf ter overname aangeboden

Sandra en Carolien van Zorgbazaar de Kievit in Grijpskerk sluiten per 1 februari 2018 de deuren.

In mei 2009 opende Carolien haar kringloopwinkel op de bovenverdieping van de oude zuivelfabriek aan de Kievitsweg 28a in Grijpskerk.
Haar wens om een dagbesteding te beginnen kwam uit toen ze haar krachten bundelde met Sandra die al 25 jaar in de zorg werkzaam is.

Ze richtten zich op werkbegeleiding, individuele begeleiding en maakten een kinderknutselkelder en een mini-zuivelmuseum in het pand.

“De dagbesteding is te klein om het draaiende te houden” zegt Sandra. “In de vier jaar dat we bezig zijn is er steeds verder bezuinigd op de bijdrages van de gemeente. Dat ligt nu op 27,- per dagdeel en dat is alleen rendabel bij grotere groepen”.

“Onze cliënten zijn juist gebaat bij een kleinere groep, we kunnen ze veel aandacht geven en in sommige gevallen zie je ook vorderingen. Op dit moment begeleiden we een cliënt zelfs naar betaald werk”.

Naast de dagbesteding hebben Sandra en Carolien ook veel cliënten die individuele begeleiding krijgen. Dit valt steeds minder goed te combineren met de dagbesteding en de Kringloopwinkel.

De dames gaan als individueel begeleiders verder. Carolien gaat eerst nog een studie volgen en Sandra gaat verder als SaJaZon.

In januari wordt er nog een grote uitverkoop georganiseerd in de kringloopwinkel.

De winkel wordt vanaf heden ter overname aangeboden. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Sandra: 06-40016249 of Carolien: 06-36168713

Bron: Welkom in Zuidhorn

Recente nieuwsberichten