Lezing Johan Feitsma over reis naar Palestina

15-12-2017 12:03:37 door Kuperus, Klaas

Activitst Johan Feitsma uit Grijpskerk geeft op uitnodiging van Stichting Groningen-Jabalya een lezing in Groningen. Deze lezing vindt dinsdag 19 december plaats in buurtcentrum Poortershoes in Groningen.

De gepensioneerde boer Johan Feitsma is bestuurslid van Stichting Groningen-Jabalya. Hij brengt in buurtcentrum Poortershoes verslag uit van een reis naar Palestina, die hij in oktober met zeventig internationale activisten maakte.

Deze reis was inclusief olijvenpluk. Dit uit solidariteit met de Palestijnse boeren, die sinds2001 de dupe zijn van grootschalige vernieling.
Olijfboom achter de Muur

Feitsma verbleef in 2002 ook al eens drie maanden in Palestina; als waarnemer namens United Civlians for Peace. Met zijn achtergrond als akkerbouwer bezocht hij toen veel boeren. In 2014 publiceerde hij zijn verslag van dit verblijf: ‘Olijfboom achter de Muur’.

De lezing begint om 20.00 uur. Entree: gratis. Wel wordt geld ingezameld voor Palestinian Medical Relief Society.

Bron: gezinsbode

Recente nieuwsberichten