Speciale sponsoractie Lauwers College Grijpskerk groot succes

22-12-2017 22:48:32 door Kuperus, Klaas

De speciale sponsoractie van leerlingen van de locatie Grijpskerk van het Lauwers College in het Groninger sportcentrum Kardinge is een groot succes geworden.

De scholieren schaatsten en zwommen geld bijeen voor hersenkankeronderzoek.

Circa tweehonderd leerlingen van de klassen een tot en met drie van het Lauwers College Grijpskerk waren maandag in Kardinge van de partij om er zoveel mogelijk rondjes te schaatsen en baantjes te zwemmen. Vol overgave en met veel enthousiasme haalden de kinderen het maximale eruit voor het onderzoekswerk én voor hun zeer geliefde wiskundedocent Detsje de Jong.

De Jong overleed in april aan een zeer agressieve hersentumor. Om Detsje de Jong nooit te vergeten en haar op een speciale manier ‘levend te houden’, zette het Lauwers College Grijpskerk de sponsoractie op touw. De opbrengst van de actie gaat naar het UMCG Kanker Researchfonds. Deze organisatie ondersteunt wetenschappelijk onderzoek naar kanker in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Dochters van Detsje

Het startschot voor de bijzondere sponsoractie werd gegeven door de beide dochters van Detsje de Jong: Alyt en Berber. Zij droegen – net als de docenten/begeleiders en een aantal leerlingen – een T-shirt met het portret van hun moeder. Haar beeltenis stond op de voorkant van het T-shirt. Op de achterkant stond de tekst ‘Afscheid nemen bestaat niet. Sponsoractie 2017’.

,,De leerlingen hebben het fantastisch gedaan”, aldus de Grijpskerker school over de inzet van de kinderen. ,,Ze waren en zijn zeer betrokken bij de actie en er heel actief mee bezig, soms ook door een eigen link met een ernstige ziekte in hun naaste omgeving.”

De exacte opbrengst van de actie wordt op woensdag 10 januari bekendgemaakt. Dan komt een vertegenwoordiger van het Universitair Medisch Centrum Groningen naar het Lauwers College Grijpskerk om het geldbedrag in ontvangst te nemen.

Bron: Westerkwartier

Recente nieuwsberichten