Depressief of erger

07-01-2018 13:26:51 door Kuperus, Klaas

Depressief of erger
hoe hiermee om te gaan?

Als er al íéts is wat je wilt wanneer je depressief bent, dan is het wel de gordijnen dichttrekken en onder een deken kruipen. Depressie is een geestelijke toestand waarin je absoluut niets positiefs meer kunt ontdekken. Daarnaast kan depressie ook leiden tot gedachtes over zelfdoding.

Wij van de voorbereidingsgroep organiseren een gespreksavond waar we dit thema graag bespreekbaar willen maken voor jong en oud. Want veel mensen kennen gedachtes als, ‘ik zie het niet meer zitten’, ‘er is geen toekomst voor mij’, ‘het leven hoeft niet meer voor mij’. Voor deze gedachten hoef je je niet te schamen. Het is goed om hierover het gesprek aan te gaan. Met een reactie als ‘stel je niet zo aan!’, ben je niet geholpen. Hoe dan wel? Dat willen we graag op deze avond vertellen…

Het belooft een avond te worden waarin op een informatieve manier iets verteld zal worden over het belang van dit thema en hoe je het kan herkennen bij jezelf en anderen. Daarnaast zullen er handvatten gegeven worden hoe je hier met elkaar over kan praten. Na een plenair deel zal het publiek kunnen kiezen uit twee workshops waar op een meer persoonlijke manier het gesprek in een kleinere groep gevoerd kan worden.
De avond is bestemd voor wie deze vragen herkenbaar zijn, maar ook voor ouders die hierover het gesprek met hun kind(eren) willen voeren. Iedereen is welkom voor wie dit een thema is dat in de familie- of kennissenkring speelt of voor wie zich hierover meer wil informeren.
Aan het einde van de avond horen wij graag of er meer aanbod nodig is

.
Je bent van harte uitgenodigd op dinsdagavond 16 januari 2018 in het Lauwerscollege. De avond begint om 20.00 uur en de koffie staat klaar!

De voorbereidingsgroep,
Robert Bouma, Lena Kloppenburg, Pieter Kars van de Kamp, Atze Landman en George Stavorinus

Recente nieuwsberichten

18 februari 2018