Grijpskerk lanceert sponsoractie

31-01-2018 17:09:42 door Kuperus, Klaas

Grijpskerk is een sponsoractie gestart voor het Martini Ziekenhuis in Groningen. In deze actie nemen ook de Stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis en het Desert Cat Rally Team deel.

Doel van de actie is (zoveel mogelijk) zogeheten bedfietsen aan te schaffen voor de afdeling Oncologie van het Martini Ziekenhuis. Bedfietsen zijn fietsen waarmee patiënten die chemotherapie ondergaan hun spieren kunnen oefenen en conditie op peil kunnen houden. Dit kan een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel na zo’n zware kuur.

Bijzonder is dat de actie mede is geïnitieerd door Bert Klunder. Bert is van jongs af verbonden aan de Grijpskerk. Hij is oud-keeper van Grijpskerk 1, was jeugdleider, scheidsrechter, begeleider van het eerste team en keeperstrainer, en is bekend bij vele clubs in de noordelijke regio. Bert is de afgelopen twee jaar behandeld met chemotherapie door het Martini Ziekenhuis. De actie heet daarom ‘Be(rt)dfietsen voor het Martini Ziekenhuis’. Op 30 september, bij de start was het vooral het Desert Cat Rally Team dat alle ogen op zich gericht wist. Het Desert Cat Rally Team is een auto-rallyteam van voetbalvriend Jos Janssen, dat in april 2018 deelneemt aan de http://www.morocco-desert-challenge.com/, een rally van 2.403 kilometer dwars door de woestijn van Marokko. Voor de actie ‘Be(rt)dfietsen’ kunnen Jos en zijn team per kilometer gesponsord worden. Vele belangstellenden vulden inmiddels al een sponsorformulier in.

Grijpskerk organiseerde al verschillende evenementen zoals onder andere een klaverjasmiddag en een toernooi voor 35+- en 45+-teams waarvan de opbrengst naar de actie ‘Be(rt)dfietsen’ ging. Op 11 maart 2018 worden deze activiteiten gevolgd door een spinning marathon bij SportjeFit te Grijpskerk. Na spontane giften van onder andere Voetbalvereniging OKVC in Oldehove en NEC Delfzijl kwam het idee om alle voetbalverenigingen in de provincie Groningen te enthousiasmeren voor deze bijzondere actie. In de maand december heeft de organisatie dan ook de stoute schoenen aangetrokken en alle Groninger voetbalclubs een brief gestuurd met het verzoek mee te doen.

Hoe u (als vereniging) kunt helpen deze actie te laten slagen? Dat kan op allerlei manieren. U kunt eigen (ludieke) acties op touw zetten of het sponsorformulier invullen, maar een financiële bijdrage op banknummer NL22 RBRB 0945 6570 99, ten name van ‘voetbalvereniging Grijpskerk’ in Grijpskerk is natuurlijk ook welkom. U doet dit dan onder vermelding van ‘Sponsor een Be(rt)dfiets’. Alle info is te vinden op http://vvgrijpskerk.nl/ onder het kopje ‘Be(rt)dfietsen’. Mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Tiny Klunder via ttklunder@home.nl

Recente nieuwsberichten

18 februari 2018