Start uitleenpunt hulpmiddelen

14-03-2018 15:50:37 door Kuperus, Klaas

Voorafgaand aan de oprichting van de Dorpscoöperatie Grijpskerk Verbonden is er een enquête gehouden naar de wensen van de bewoners van Grijpskerk.

Hieruit bleek dat veel mensen het fijn zouden vinden als er in Grijpskerk een gemakkelijk toegankelijk uitleenpunt voor hulpmiddelen zou zijn. Met de komst van het Dorpsloket Voor Elkaar werd het mogelijk om aan deze vraag te voldoen. Vanaf 19 maart kan men in het dorpsloket nu ook terecht voor het lenen van hulpmiddelen. Hoe groot de behoefte is, bleek al tijdens de voorbereiding van het uitleenpunt. Een rolstoel en een paar krukken zijn al uitgeleend. In het uitleenpunt kunnen de dorpsbewoners terecht voor een beperkt aantal hulpmiddelen die men gratis kan lenen zoals elleboogkrukken, in hoogte verstelbare douchestoel, douchekrukjes, rollator en rolstoelen. Niet alleen de NNCZ heeft materialen beschikbaar gesteld, maar ook inwoners van Grijpskerk. Zo heeft het uitleenpunt de eerste krukken mogen ontvangen van Jaap Kooienga en Lien Meijer. De krukken zijn zo goed als nieuw want Jaap en Lien hebben ze gelukkig maar kort nodig gehad. Nu zij een stel krukken over hebben, gunnen zij deze van harte aan het uitleenpunt.

Open

Het uitleenpunt is geopend op werkdagen van 10.00-12.00 uur. In het weekend bij spoed/nood via een speciaal telefoonnummer dat te vinden is op de site http://www.grijpskerkverbonden.nl

Recente nieuwsberichten

20 september 2018