Armoedepact Westerkwartier

05-04-2018 11:28:25 door Kuperus, Klaas

Meer maatschappelijke organisaties ondertekenen en steunen Armoedepact Westerkwartier

Twintig maatschappelijke organisaties willen zich aansluiten bij het Armoedepact Westerkwartier. In februari ondertekenden veertig maatschappelijke organisaties dit Armoedepact. In het pact staan afspraken waarmee de samenwerkende organisaties de armoedeproblematiek in het Westerkwartier in de toekomst willen bestrijden. Hierbij staan vier pijlers centraal: netwerk, preventie, meedoen en gezondheid.

Wegens de nieuwe aanmeldingen is besloten om een tweede tekenmoment te organiseren voor deze organisaties. Wethouder Bert Nederveen zal bij Stichting Quadraten in Grootegast op 10 april aanstaande om 15.30 uur, namens de Westerkwartiergemeenten, de nieuwe ondertekenaars van het pact ontvangen, waarna ze zullen tekenen.

De Westerkwartiergemeenten zijn blij met de betrokkenheid van de maatschappelijke organisaties en zien het ondertekenen van het Armoedepact als een goede stap in de richting van armoedebestrijding en volwaardige participatie in de samenleving.

Recente nieuwsberichten

18 augustus 2018