GroenLinks over woningbouw Grijpskerk

17-04-2018 22:42:39 door Kuperus, Klaas

Klaas-Wybo van der Hoek, fractievoorzitter van GroenLinks in de raad van Zuidhorn, heeft vragen gesteld over de voortgang in de plannen voor woningbouw in Grijpskerk:

“GroenLinks dringt al tijden aan op meer woningbouw in de verschillende dorpen van onze gemeente. Het dorp Zuidhorn krijgt er veel woningen bij. Dat is ook goed. In de andere dorpen blijft de nieuwbouw over het algemeen achter. Een tekenend voorbeeld is Grijpskerk. Wij hebben in het verleden enkele moties ingediend, die gericht zijn op de bouw van nieuwe woningen in Grijpskerk. Inwoners van Grijpskerk wachten al heel lang op woningbouw. Ze worden ongeduldig. Wij ook. En we laten het echt niet alleen het stellen van vragen. We zijn via een bericht geïnformeerd over de voortgang. Maar zijn Dorpsbelangen, de Dorpscoöperatie en de inwoners voldoende geïnformeerd? Bij GroenLinks vindt het heel goed dat inwoners huis-aan-huis een enquête hebben uitgezet over de woonbehoefte. Ook is er in Grijpskerk een informatie-avond op 17 mei a.s.
Onze vragen:
- Kent het college deze initiatieven?
- Wat heeft het college de inwoners van Grijpskerk te bieden?
- Loopt de uitwerking van de Grijpskerk-moties in lijn met de informatie die de raad heeft gekregen?
- Hoe staan het met de woningbouwplannen in andere dorpen?”

Wethouder Fred Stol heeft bij de beantwoording van de vragen toegezegd snel in overleg te gaan met Dorpsbelangen en de Dorpscoöperatie. Hij meldde dat er voortgang wordt geboekt met de plannen. Fred Stol heeft begrip voor het ongeduld. Maar omdat er verschillende partijen bij betrokken zijn, kosten de plannen de nodige tijd. Hij vindt het een goed voorstel om de informatie die de gemeenteraad heeft gekregen over de voorgang, ook ter beschikking te stellen aan de inwoners.

Recente nieuwsberichten

20 augustus 2018