Kopzorgen over huis en energierekening?

19-04-2018 21:46:38 door Kuperus, Klaas

Eén op de vijf huishoudens maakt zich zorgen over de energierekening. Omdat bij veel huishoudens geld voor onderhoud en energiebesparing ontbreekt, kunnen huis, energie- en woonlasten voor problemen gaan zorgen. De Westerkwartiergemeenten bieden samen met partners woonlastenadvies aan voor huizenbezitters die het moeilijk hebben.

Op de Noordelijke klimaattop van 9 november 2017 hebben 15 gemeenten afspraken gemaakt om deze groep huishoudens te helpen. De Westerkwartiergemeenten zijn één van de ondertekenaars van dit akkoord. Wethouder Mark de Haan van de gemeente Grootegast helpt graag bewoners die niet veel te besteden hebben: “Dit niet alleen om financiële ondersteuning te bieden, maar ook te zorgen voor meer ruimte in het hoofd.”

De Westerkwartiergemeenten hebben in samenwerking met het Energieloket Groningen, ‘Groningen woont Slim’ en de gemeente Groningen een project opgezet om ondersteuning te bieden. Dit project houdt in dat particuliere huizenbezitters die geen middelen hebben om energiebesparende maatregelen te betalen, van een onafhankelijk financieel adviseur woonlastenadvies krijgen. Deze adviseur beoordeelt de lopende hypotheek, de woonlasten en kijkt wat er aan (energie)besparingen mogelijk is. Dit alles met als uitgangspunt dat een bewoner er per maand op vooruit moet gaan en dat alles geregeld wordt.

Oproep aan bewoners Westerkwartier
Bent u huizenbezitter? Heeft u geen financiële middelen om energiebesparende maatregelen te betalen? Wilt u graag horen hoe u geld kan besparen en wilt u dat uw huis vervolgens energiezuiniger wordt gemaakt? Stuur een vrijblijvende mail naar info@energieloket-groningen.nl of kijk op http://energieloket-groningen.nl/woonlastenadvies voor meer informatie

Recente nieuwsberichten

16 oktober 2018