Registratie naamaanduiding lokale politieke partijen gemeenteraadsverkiezingen Westerkwartier

11-06-2018 16:38:50 door Kuperus, Klaas

Woensdag 21 november 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Westerkwartier plaats. Lokale politieke partijen, die onder een bepaalde naam (aanduiding) willen deelnemen aan deze verkiezingen, moeten zich uiterlijk maandag 27 augustus 2018 laten registreren bij het centraal stembureau. Dit is gevestigd in het gemeentehuis van Leek, Tolberterstraat 66, 9351 BJ in Leek.

Registratie lokale partijen

De huidige gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn houden op te bestaan. Daardoor vervallen de in deze gemeenten geregistreerde aanduidingen. Dit betekent dat alle lokale partijen, die deel willen nemen aan de verkiezingen, zich (opnieuw) moeten registreren. Voor politieke partijen waarvan de aanduiding op landelijk of provinciaal niveau is geregistreerd, verandert er niets. Zij hoeven zich dus niet opnieuw te registreren.

Het draaiboek politieke partijen kunt u opvragen bij het team Burgerzaken van de gemeente Leek, via e-mailadres: verkiezingen@leek.nl of telefoonnummer 0594-551520.

Nieuwe gemeente
Op 1 januari 2019 start de nieuwe gemeente Westerkwartier. Deze gemeente ontstaat uit de huidige vier gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn en het deel Middag van de huidige gemeente Winsum. De nieuwe gemeente heeft 41 kernen, ruim 62.000 inwoners en een oppervlakte van 37.000 hectare.

Recente nieuwsberichten

14 december 2018