De vonk slaat over

13-06-2018 20:18:42 door Kuperus, Klaas

Afgelopen zondag was de Tentdienst het startschot voor de Feestweek Grijpskerk.
Vorig jaar was het voor het eerst dat beide kerken samen een tentdienst organiseerde met als titel: “Beter een goede buur dan…”
Dit jaar luidde de titel: “Vriendschap”. Mag je dan voorzichtig concluderen dat buren vrienden zijn geworden?

Zondag 10.00 uur. Het blijft een wonderlijke gezicht hoe mensen druk bezig zijn om de laatste puntjes op de ie te zetten. De stoelen worden nog recht gezet. De “Band of Brothers” doet een soundcheck. Moet het geluid harder of toch iets zachter? CMV Excelsior oefent mee. De sfeer is vriendelijk en iedereen helpt een handje mee.

Rond 11.00 uur is de tent vol, mensen moeten zelfs buiten de tent plaatsnemen en al snel werd duidelijk dat er weer meer mensen waren dan het jaar ervoor. Kinderen zitten rustig bij hun ouders of lopen nog even weer kris kras door de tent. Geen ouder die hun kind corrigeert. Het is allemaal toegestaan en gemoedelijk.

Mirjam Schoenmaker en Esther Roorda heten iedereen welkom. Er wordt gelachen de sfeer is meteen goed…je kan het ook anders verwoorden. “De vonk slaat over”. Mensen komen hier toch echt voor. Het dienen van één Heer. Zelfs mensen die niet zoveel met geloof hebben komen af op de eerste Feestdag van Grijpskerk. Deze tentdienst mag je rustig omschrijven als een waar feestdag. Zondag is immers toch altijd een Feestdag?

Muzikaal talent heeft Grijpskerk genoeg. Volgens de predikant staan ze in feite in het voorprogramma van Henk Wijngaard, die aankomend vrijdag Grijpskerk zal aan doen.
De kinderen konden tijdens de dienst, achter de feesttent volop spelen. Ze kwamen terug met ballonnen. Dominee zei: “Misschien kunnen jullie de ballon geven aan je vriendje?” Nou ze laten klappen was een beter idee.

Tijdens de dienst zagen we auto’s voorbij rijden op de Stationsstraat. Nieuwsgierig…
Autoraam staat open en verbaasd werd soms naar de Oosterkade gekeken. Het is dus echtwaar dat er veel mensen naar De Oosterkade waren gekomen.

Na afloop was er lunch. Iedereen bleef dus na de tentdienst gezellig bij elkaar.
Na genieten van de eerste Feestdag van Grijpskerk. In Grijpskerk hebben we dus veel vrienden. Mensen die speciaal hiervoor soep hebben gemaakt en lekkere pannenkoeken voor de kinderen. Eten brengt mensen tot elkaar. Met eten sluit je vriendschap.
Het succes van vorige jaar deed de vonk overslaan. Er kwamen veel vrienden af op de eerste feestdag van Grijpskerk. “De vonk slaat over”.

Recente nieuwsberichten

20 augustus 2018