Plaquette geplaatst in Westerhorn voor neergestort vliegtuig in de Tweede Wereldoorlog.

24-08-2018 08:22:25 door Kuperus, Klaas

Op 23 augustus 1943 stortte er een geallieerd vliegtuig neer in de Westerhorn die op weg was naar Berlijn. Gister was dit 75 jaar geleden.

In mei van dit jaar werden er een aantal plaquettes met de namen van de oorlogsslachtoffers onthuld. In samenwerking met Bindert Helder heeft Cor Meijer van het 4 mei comité Grijpskerk het initiatief genomen om naast deze plaquettes, nog een plaquette specifiek voor het neergestorte vliegtuig te laten plaatsen op de plek waar het vliegtuig destijds is neergestort. Op de plaquette bevindt zich een QR code waarmee het hele verhaal gelezen kan worden. Ook is het mogelijk om het verhaal op de website http://www.wkregister.n te lezen onder het tabblad "Grijpskerk".

Bindert Helder: "De locatie van de plaquette is mooi geworden. Vanaf een bankje heeft men uitzicht op de plek waar het vliegtuig destijds is neergestort. Ik ben Cor erg dankbaar dat hij dit heeft kunnen realiseren. Als dank heb ik hem het boek "the last mission of Halifax MK II HR 936" overhandigd. Er zijn hier maar enkele exemplaren van (zie foto gemaakt door Bindert Helder jr.)."

Cor Meijer is zeer tevreden over de samenwerking met de verantwoordelijke mensen van de gemeente Zuidhorn. Zij hebben mij groen licht gegeven om dit te kunnen realiseren voor 23 augustus. Mijn dank gaat uit naar iedereen van de gemeente Zuidhorn die hier aan bijgedragen heeft.

Recente nieuwsberichten

20 september 2018