Open monumentendag in Grijpskerk

27-08-2018 00:49:05 door Kuperus, Klaas

Open Monumentendag in Grijpskerk.

Op 8 september vinden er bij het Grijpskerker monument, de molen “De Kievit“, diverse activiteiten plaats. De Stichting Kluften en Waarden start om 11.00 uur met de verkoop van het zesde deeltje in de reeks over de middenstand in Grijpskerk in de 20e eeuw. Dit deel handelt over de timmerlieden/aannemers. Ook de voorgaande vijf delen zijn weer ruim voorradig.

Het vertelcollectief Kom op Verhoal start om 13.30 uur met “Streekverhoalen uut t Westerkwartier” met muziek van High Yield on English Peat. Ieder half uur start een nieuwe reeks. De laatste om 16.30 uur. De voorstellingen vinden plaats in een tent naast de molen. Bij slecht weer verhuizen we naar de eerste verdieping van de molen. De toegang is gratis.

Consumpties als koffie, thee en frisdrank zijn verkrijgbaar. Molenaar Oege Lesman is de hele dag aanwezig om bezoekers rond te leiden en te informeren over het wel en wee van molen De Kievit.

Recente nieuwsberichten

19 november 2018