Hoe het gas uit Grijpskerk (en het Westerkwartier) verdwijnt

07-11-2018 00:47:31 door Kuperus, Klaas

Informatie en discussieavond en het Kaukasisch Mannenensemble op woensdag 14 november 2018, 20.00 uur, Bakkers Café, Grijpskerk, georganiseerd door GroenLinks

Hoe het gas uit Grijpskerk (en het Westerkwartier) verdwijnt
en hoe we er nog lang last van hebben

Een openbare avond over gaswinning in Grijpskerk en het Westerkwartier en de gevolgen ervan.

Welke last hebben inwoners van de gevolgen van de gaswinning? Wat kunnen ze hieraan doen? Moeten kleine velden meer gaan produceren? Wat gebeurt er met de gasopslag Kommerzijl/Grijpskerk? Wat hebben de zienswijze die vele Groninger gemeenten (waaronder die van het Westerkwartier) hebben ingediend, voor invloed? Hoe zit het nu met de frackingsplannen bij kleine velden? Het zijn vragen waar de nieuwe gemeente Westerkwartier mee te maken krijgt. Ze komen aan de orde op deze informatie- en gespreksavond.

Aan het programma werken onder anderen mee: Dick Tillema (actief ten tijde van de vestiging van de gasopslag Kommerzijl), Elly Bakhuizen (o.m. actief tegen fracking), Henk Bakker (als wethouder van Zuidhorn bezig met de gevolgen van aardgaswinning) en Klaas-Wybo van der Hoek (lijsttrekker GroenLinks Westerkwartier).
Bijzonder is ook het optreden van het Kaukasisch Mannenensemble Leek. Dit koor treedt vooral ook op, omdat Aartjan Feitsma (nummer 5 op de lijst van GroenLinks en nu ook al raadslid in Leek) hierin meezingt. “Groningers” zingen Russische, Georgische en Armeense volkszang en liturgie onder leiding van dirigent Yuri Makarov.
Afwisselende, meerstemmige zang, hier en daar begeleid door panduri, gitaar of balalaika.

Woensdag 14 november 2018, 20.00 uur Bakkers Café Jager, Kerkplein 5, 9843HB Grijpskerk

Recente nieuwsberichten

16 november 2018