Brugklassers Lauwers College mogen niet meer roken

15-10-2010 23:08:01 door inGrijpskerk.nl

Op het Lauwers College in Grijpskerk is het voor de leerlingen uit klas 1 en 2 niet langer toegestaan om tijdens de schooltijden (incl. pauzes) te roken.

Het viel in de eerste schoolweek op, dat diverse brugklasleerlingen al begonnen met roken. Er is toen meteen actie ondernomen! De leerlingen uit klas 1 en 2 hebben een brief naar huis mee gekregen  waarin staat dat het roken niet meer is toegestaan. De surveillances tijdens de pauzes zijn uitgebreid, zodat ook de leerlingen buiten het schoolplein worden gecontroleerd. Eerst was er commentaar van de leerlingen uit de hogere klassen. Volgens deze leerlingen "kiezen de brugklasleerlingen er toch zelf voor om te beginnen met roken".

Dat was een mooie aanleiding tot een gesprek over vrije keuzes. Iedereen was het er al snel over eens dat eigenlijk niemand een bewuste keuze maakt om te beginnen met roken. Meestal begint een leerling met roken om erbij te horen, of om stoer te doen.

We zijn nu een aantal weken verder en als je het nu aan de brugklassers vraagt, dan zijn de leerlingen eigenlijk wel blij dat ze niet mogen roken, want nu hoef je ook niet meer te gaan roken om erbij te horen of om stoer te doen.

Bron: Lauwers College

Recente nieuwsberichten