Uitnodiging voor workshop 'jongeren en vrijwillige inzet'

06-09-2012 14:55:35 door inGrijpskerk.nl

Steeds meer organisaties geven aan hun vrijwilligersbestand te willen ‘verjongen’ om hun doelen te realiseren.  Maar  hoe betrek je jongeren bij je organisatie en activiteiten? Wat spreekt jongeren  aan en  wat levert de betrokkenheid van jongeren je op?

Graag nodigen wij u uit voor de workshop 'Jongeren en vrijwillige inzet', waarin deze vragen aanbod komen. De workshop  vindt plaats op woensdag 26 september 2012, van 19.30 tot 21.30 uur in dorpshuis De Rotonde, Bloemersmastraat 1B, in Niekerk en wordt verzorgd door de Steunpunten Vrijwilligerswerk van Zuidhorn, Leek en Grootegast . De workshop is bedoeld voor non-profitorganisaties uit deze gemeenten.

In de workshop zal  het gaan over de vrijwillige inzet van  jongeren in de leeftijd van 12 jaar tot 23 jaar.  Waarvan de jongste groep , in de leeftijd  van 12 tot 16 jaar,  in het  voortgezet onderwijs verplicht een Maatschappelijke Stage (MAS) moet doorlopen.  De MAS is voor jongeren vaak de eerste kennismaking met vrijwilligerswerk, maar hoe  kan je de MAS stagiair van nu, interesseren voor het vrijwilligerswerk bij je organisatie in de toekomst?

Aanmelden voor de workshop kan tot 21 september door een e-mail te sturen naar Esther Pleizier. Graag bij de aanmelding de naam van de organisatie, contactpersoon, telefoonnummer en e-mailadres vermelden. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en het programma van de workshop. In verband met de beperkte ruimte kunnen er per organisatie maximaal twee personen deelnemen aan de workshop. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wilt u meer informatie over de workshop, neem gerust contact op met Esther Pleizier, Vrijwilligerswerk Zuidhorn, bereikbaar via e-mail of via 0594 504711

Graag tot ziens op 26 september!

Recente nieuwsberichten

15 augustus 2018