Opening kunstgrasveld VV Grijpskerk

07-10-2012 21:53:52 door inGrijpskerk.nl

Het nieuwe kunstgrasveld van VV Grijpskerk is onlangs opgeleverd. Met dit mooie veld wordt het veldcapaciteitsprobleem van vv Grijpskerk opgelost.

De opening zal dinsdagavond 16 oktober 2012 plaats vinden vanaf 18.00 uur, met onder andere een sponsorloop door de jeugd (18:00) en twee vrienschappelijke wedstrijden:

• Grijpskerk Jeugd A - Gemeenteraad Zuidhorn (19.00 uur)
  • Grijpskerk 1 Oud & Nieuw - Harkemase Boys (20.00 uur)

De toegang is gratis voor leden, seizoenskaarthouders en donateurs; voor andere bezoekers is de entree € 5,=. Tevens wordt de actie begonnen voor de bijdrage van VV Grijpskerk aan de aanleg van het kunstgrasveld.

Het is uniek dat er een elftal van de gemeenteraad binnen de lijnen komt. Burgemeester Swart is zelf de aanvoerder; de wethouders Bert Nederveen en Fred Stol zijn ook van de partij evenals de fractievoorzitters Hans Schipper en Klaas-Wybo van der Hoek. Verder komen in ieder geval voor de raad uit de raadsleden: Freek Nieuwenhuis, Alex Steenbergen, Jacob Klaas Star, Alex Temmingh, Henk Bakker, Machiel van der Schaaf. In de leiding, coaching en verzorging zullen de overige raadsleden actief zijn onder leiding van oppercoach Andre Hatzman. Over de opstelling wordt nog niets prijs gegeven door de gemeente.

Aanvoerder burgemeester Swart, blikt in een interview met vv Grijpskerk vooruit op de openingswedstrijd van zijn gemeenteraad tegen de A-junioren van vv Grijpskerk op dinsdag 16 oktober 2012.

“Dit wordt een onvergetelijke avond,” verzekert Swart op zijn bekende enthousiaste wijze. Het is niet alleen uniek dat hij zijn gemeenteraad aan het voetballen krijgt, maar vooral ook dat hij zelf als aanvoerder het goede voorbeeld geeft.

Swart is als voetballer van Ezinge bekend geworden. Swart: “Een solide vijfde klasser. We konden niet degraderen. Dat gaf een hoop rust in de club, kan ik u verzekeren.” Hij heeft zelfs in het Nederlandse elftal gespeeld. “En hoe dat zit met het Nederlands elftal? Dat klopt, dat is het bekende Nederlandse burgemeesterselftal.”

De Zuidhorner burgervader is intensief met de voorbereidingen bezig: “Nee, een opstelling kan ik nog niet geven. Het nieuwe kunstgrasveld ligt er zo geweldig mooi bij, dat we ons geen zorgen hoeven te maken over de techniek. Hoewel er nu nog wel wat blessures zijn, brengt de raad fysiek het nodige mee. En natuurlijk veel veerkracht. We zullen het van onze onnavolgbaarheid moeten hebben en daar zijn we goed in. We gaan zeker op de aanval spelen. Zegt u dat u de gemeenteraad nooit in de aanval ziet? Nou, dan moet u de 16e oktober komen kijken. In ieder geval gaan we dan eenmalig in de aanval. Systeem? Nee, we zijn meer van het enthousiasme. Misschien kan ik toch een tipje van de sluier oplichten: de ruit zal naar voren zijn. Natuurlijk hoop ik dat wij winnen, al zal dat lastig zijn gezien de kwaliteiten van de A-junioren van Grijpskerk.”

Recente nieuwsberichten

26 mei 2018