Afvalcontainers krijgen nieuwe chip

07-10-2012 22:06:48 door inGrijpskerk.nl

In de periode van 15 oktober tot en met 2 november aanstaande krijgen alle afvalcontainers in de gemeente Zuidhorn een nieuwe chip. De huidige chips in de grijze en groene afvalcontainers worden vervangen (omchippen). Voor het omchippen is de medewerking van de inwoners onmisbaar! Daarom ontvangen alle huishoudens de komende weken een brief met informatie en instructies. Het bedrijf DVL Milieuservice in Joure voert de vervanging van de chips uit voor de gemeente.

Omchippen

In de afvalcontainers zit een registratiechip. In de chip staat een nummer dat is gekoppeld aan het adres waar de container bij hoort. De vuilniswagen ‘leest’ dit nummer bij het legen van de container. Via de chip worden de ingezamelde kilogrammen afval geregistreerd bij het juiste adres. De huidige chips gaan al zo’n 15 jaar mee. Voor een goede registratie is het nodig de huidige chips te vervangen. In bovengenoemde periode komen medewerkers van DVL Milieuservice langs om de afvalcontainers te voorzien van een nieuwe chip. Containers die niet zijn omgechipt, kan de vuilniswagen niet meer legen.

Recente nieuwsberichten

23 april 2018