Volleybal dames Grijpskerk verder in de beker

09-10-2012 20:55:00 door inGrijpskerk.nl

Dames 1 van V.C. Grijpskerk Sport Je Fit speelde afgelopen week voor de beker tegen Voklubol. Een tegenstander ogenschijnlijk niet veel met de beker heeft, want ze kwamen een paar minuten voor aanvang van de wedstrijd in de hal. Amper warm gespeeld, werd geserveerd voor de eerste set en na wat aftasten van beide kanten, was het Grijpskerk dat een kleine afstand kon nemen. Goed serverend werden de gasten in de problemen gebracht en goede aanvallen van Marfan en Annemiek brachten de stand op 25-19. De trein denderde door in de tweede set en de servicedruk bleef de basis voor het goede resultaat 25-15.

Iets te veel veranderingen in de derde set deden het ritme van het spel stokken. De pass werd minder nauwkeurig en de gasten profiteerden van de slap ingebrachte ballen. Grijpskerk kreeg een aantal ballen om de oren, maakte zelf fouten en Voklubol won verdiend met 20-25. In de vierde set werden de puntjes weer op de i gezet. De servicedruk nam weer toe. De aanvalsters zochten de juiste gaatjes op en met groot verschil 25-15 werd de vierde set gewonnen en bekeren de dames verder met de 3-1 winst.

Zaterdag speelden de dames in Selwerd tegen Oryx uit Groningen. Een iets ouder team, dat zo bleek in de wedstrijd vele ballen wist te raken en alles ‘heeft’. Gedreven werd de strijd begonnen en na de tien punten liep Grijpskerk uit en wist de set te winnen met 18-25. De tweede set haperde de trein van Grijpskerk. Onnodige service fouten, een te afwachtende houding bij de pass, brachten geloof bij Oryx. Toen ook nog de aanvallen uitgeslagen werden was de set zo maar verloren met 25-15. Paniek over een wedstrijd verliezen werd niet gevoeld, maar het bleef de rest van de wedstrijd zoeken naar zekerheden. De pass kwam niet meer zo goed, de set ups lagen niet zo perfect en de aanvalsters konden niet met rust de ballen in brengen. Ze wilden te graag en vochten tegen hun eigen spook, maar wonnen de laatste sets met 23-25 en 16-25. Met de 3-1 winst hebben de dames een ongekende competitie start met slecht 1 set verlies in drie wedstrijden.

Dames 2 wilde niet achter blijven en knoopte met 4-0 NAS 1 uit Leek aan de zegekar. Dat lukte in de eerste set niet gemakkelijk want NAS leek niet in te halen tot vlak voor het einde toen Grijpskerk erover ging, 25-27. De andere sets was Grijpskerk een maatje te groot en verdiend werd gewonnen met 0-4 (20-25; 20-25; 21-25). Ook dit team heeft nog maar 1 set verloren.

Heren 2 won de derde wedstrijd op rij met 4-0. NAS 2 leek alleen in de tweede set op winst af te stevenen, maar wissels brachten Grijpskerk op tijd terug op aarde. De setstanden waren 15-25; 24-26; 13-25; 16-25.

Overige uitslagen:

Meeuwen 3 – Dames 3         4-0