ZVV Grijpskerk doet opnieuw goeie zaken

15-10-2012 15:01:41 door inGrijpskerk.nl

ZVV Grijpskerk doet opnieuw goeie zaken

Vrijdagavond op de 12e van Oktober ging het eerste op bezoek bij Dragten 2 en het derde moest helemaal naar delfzijl om haar duel af te werken tegen Wagenborger Boys 3. Het tweede speelde haar partij maandag 8 Oktober al in de eigen bokkediek, er werd met 6-1 gewonnen van Drs. Vijfje 24.

ZVV Grijpskerk 3 wint met 2-9 in Wagenborg.

Doelpuntenmakers: Dennie v/d Berg 3x, Omer Dikyol 3x, Dick van Regteren 2x en Jeroen postma. Bijzonderheden: Jeroen Postma maakte zijn debuut voor ZVV Grijpskerk en scoorde gelijk waarmee die in hetzelfde rijtje kwam als Ruben Schaken.

ZVV Grijpskerk 1 te sterk voor futsal Dragten

Grijpskerk leek vandaag een keepersprobleem te hebben maar omdat Erik ’t Hoen naar ruim 5 week blessureleed(operatie aan de knie) weer zijn handschoenen aantrok was dit probleem uit de weg. Keeper Melle Luinstra had een lichte blessure en wilde zich sparen voor het duel op het veld met Lycurgus tegen concurrent Groen Geel. Helaas voor Luinstra ging deze wedstrijd kansloos met 3-0 verloren. Ook Jan Jacob Posthumus en Bert Reitsma verkozen het veld boven de zaal maar zei wonnen hun wedstrijd wel.

Behalve ’t Hoen waren ook Ludema, Jager S, Santema, Banga, van Straaten, Brouwers en Eeuwema aanwezig. De nog geblesseerde Jager junior was assistent van de voor het eerst aanwezige leider Douma. Nadat iedereen bij de goeie sporthal was gearriveerd kon de wedstrijd om 21:00 uur van start onder leiding van de wat moeilijk lopende scheidrechter waar nog wel wat op aan was te merken.

Grijpskerk speelde een sterke eerste helft maar scoorde niet genoeg om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Na 6 minuten was het Jager S die de ban brak nadat Ludema hem geweldig had vrij gespeeld en Jager S alleen nog maar de punt van de schoen er tegenaan hoefde te zetten. Het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde, Grijpskerk viel aan en Dragten kon alleen maar tegen houden en probeerde via de counter wat te forceren. Er stonden 12 minuten op de klok en de scheidsrechter liet voor het eerst vanavond van zich spreken daar aanvoerder Santema de gele kaart voor te houden wegens commentaar. Zo werd er 2 minuten met een man minder gespeeld maar Dragten kon niet scoren mede door goed keeperswerk van ’t Hoen. Even later kwam Dragten met een man minder te spelen. Reden: commentaar op de scheidsrechter. Grijpskerk wist dit buitenkansje wel te benutten en Eeuwema tikte behendig raak na opnieuw goed voorbereidend werk van Ludema. Na ongeveer 20 minuten was het Dragten met een ingestuurde vrij trap wat de 2-1 leek te worden maar de scheidsrechter oordeelde dat de vrije trap te vroeg genomen werd. Een minuut later leek hij toch zijn fout goed te maken door een handsbal te zien die er niet was. Ten eerste was het de kop van Banga en ten tweede was het ook nog buiten het 5 meter gebied. de bal lag op de stip maar keeper ’t Hoen wist de bal te stoppen waardoor het 0-2 bleef. Vlak voor rust wist Grijpskerk 4 tegen 3 nog een keer goed uit te spelen door opnieuw een gele kaart voor Dragten wegens commentaar. Het was van Straaten met de goal na een goeie combinatie met Jager S. Zo werd er gerust met 0 tegen 3.

Leider Douma had weinig aan te merken in de rustpauze. Er moest geconcentreerd gevoetbald worden om de wedstrijd uit te spelen.

Helaas kwam Grijpskerk laks uit de startblokken waardoor het binnen 2 minuten alweer 1-3 stond. Dragten ging opzoek naar de aansluiting en de scheidsrechter probeerde ze een eindje op weg te helpen door na een half uur Jager S de gele kaart te geven, de oorzaak daarvan was dat Jager S onsportief gedrag vertoonde wat allemaal wel wat mee viel. Ook Ludema kreeg geel omdat hij in de 39eminuut een volgens de scheidrechter een schwalbe maakte terwijl het eerder een overtreding op Ludema was. Dragten kon ook door deze hulpmiddelen niet tot scoren komen. Zo bleef het tot de 44eminuut 1-3. 5 minuten voor tijd ging de wel bekende doos even open bij Ludema. Hij speelde de tegenstander eerst voorwaarts door de benen daarna achterwaarts en dit was tot ongenoegen van de speler van Dragten die terecht gefrustreerd was en Ludema neerhaalde. Hier had dan de eerste gele kaart van de wedstrijd moeten zijn, maar helaas was het de 6ealweer terwijl het een best sportief duel was. Grijpskerk kon de beslissende tik niet uitdelen en hierdoor bleef het tot het eind spannend en het was zelfs Dragten wat uit het niets de 2-3 binnentikte en er stonden nog 50 seconden op de klok. 20 seconden voor tijd was het Eeuwema die met een mooie pass van Straaten vrij speelde en van Straaten zijn 2evan de avond maakte. Al met al een dik verdiende overwinnig.

Recente nieuwsberichten

22 september 2018