ZVV Grijpskerk 1 kent geen problemen met drachtster boys 1

30-10-2012 17:08:18 door inGrijpskerk.nl

Maandag 29 Oktober was het dan eindelijk zover, de eerste thuiswedstrijd voor de mannen van de ZVV Grijpskerk 1. Tot nu toe werden er 3 uitwedstrijden gespeeld en werden er 7 punten behaalt, een uitstekend begin voor mannen van Wiebe Douma.

Grijpskerk begon de warming op vandaag zonder Erik Santema(blessure), Bert Jager(blessure), Melle Luinstra(blessure), Sietse Jager(werk) en Cedric Eeuwema(vakantie). De warming up van keeper Erik ’t Hoen was voor korte duur waardoor Grijpskerk met een keepersprobleem kwam te zitten, want ook Melle was geblesseerd. Gelukkig was daar Janizebrand Dijkstra normaal gesproken keeper van het derde die onverwachts zijn debuut ging maken bij het sterrenassemblee van de ZVV. Dat Janizebrand op doel stond was natuurlijk niet alleen de verdiensten van hem zelf maar ook van Leiders Erik Visser en Geert-Jan Buiter die dit seizoen hun derde speler al binnen de lijnen zag staan bij het eerste, en dat al na 4 wedstrijden. Tegenover de vele blessures stond wel de rentree van Bert Reitsma.

De eerste 10 minuten werd er wat af gewacht aan beide kanten. Er waren wel wat kleine kansjes voor beide ploegen maar de keepers hielden hun goal schoon. Na 13 minuten werd de ban gebroken. Een goeie aanval van Grijpskerk over vele schijven kwam iets wat gelukkig voor de voeten van Bert die wel raad wist met dit buitenkansje en het stond 1-0. Na deze goal was het speelbeeld tot aan de rust hetzelfde. Grijpskerk het balbezit en Drachtster Boys probeerde er af en toe uit te komen met een counter maar was onmachtig. Na dik 20 minuten was het Jasper Ludema met een goeie passeerbeweging gevolgd door een goed schot wat de 2-0 opleverde. De zwart witten raakten wat geïrriteerd omdat ze niks konden forceren tegen een volwassen Grijpskerk en een van de spelers van Drachtster Boys pakte een gele kaart na aanmerkingen op de scheidsrechter. Grijpskerk stond 2 minuten met een man meer en wist ook raad met dit overwicht en vlak voor rust was het opnieuw Jasper die het net wist te vinden.

Grijpskerk speelde niet de sterren van de hemel maar stond gewoon goed als team en was duidelijk een maatje te groot voor dit Drachtster Boys die zich volgens Bony M ook wel wat konden verbeteren.

Toen de tweede helft zou beginnen was het de nummer 12 van de zwart wit hemden die weg werd gestuurd omdat die zich zonder te melden het terrein had verlaten. Dit zag scheidsrechter Swart niet door de vingers waardoor Grijpskerk de tweede helft kon beginnen met opnieuw een man meer. Dit keer werd het voordeel niet beloond met een treffer waardoor het 3-0 bleef. Vlak na de lullige gele kaart van Drachtster Boys was het Grijpskerker Jasper die met geel na de kant moest na een kleine overtreding. Het leek erop of Scheidsrechter Swart het goed wou maken maar inplaats dat Drachtster Boys er voordeel van had was het Jan-Jacob Posthumus die onverwacht alleen voor de keeper stond en met een schitterende schijnbeweging de keeper na de hoek stuurde en hij daarna de bal rustig inschoot. Met nog een kwartier te voetballen wist het Drachtster Boys zich ook op het scorebord te zetten. Een hard schot uit de draai belandde in de winkelhaak. Janizebrand was dan toch verslagen maar was geheel kansloos. Ze probeerde nog wat te forceren maar uit een counter werd Grijpskerker Jan Jacob naar de grond gewerkt en pakte de nummer 12 van Drachtster Boys zijn tweede gele kaart wat automatisch rood betekende. In het zaalvoetbal betekent een rooie kaart dat de tegenstander onafgebroken vijf minuten met een speler meer speelt en dat de speler die rood pakt het terrein moet verlaten. Dit vroeg de nummer 12 overigens wel netjes aan de scheidsrechter dit keer. Grijpskerk dolde met hun tegenstander en Jan Jacob maakte 5-1 op aangeven van Jasper. Daarna Kwam Drachster Boys ook nog met 2 veldspelers te staan waardoor nog een doelpunt van  Grijpskerk niet uit kon blijven. Het was Jan Jacob die ook de zede treffer op papier zette. Bij 6-1 bleef waardoor Grijpskerk haar eerst thuiswedstrijd af wist te sluiten met een overwinning en de 2e plaats op de ranglijst inneemt met evenveel verliespunten als koploper Wykels Hallum en laat dat nou net de volgende wedstrijd zijn voor Grijpskerk woensdag 7 november. Deze wedstrijd gaat dus om de koppositie in de 1e klasse en word gespeeld om 8 uur in Hallum.

Recente nieuwsberichten

24 februari 2018