Volleyballers Grijpskerk winnen zware strijd

05-11-2012 10:14:54 door inGrijpskerk.nl

Afgelopen zaterdag lieteen aantal teams van V.C. Grijpskerk Sport Je Fit zien, mee te kunnen op het hoogste niveau. Dames 3 begon de in de wedstrijd tegen Oryx uit Groningen. Een tegenstander, koploper, die een maatje te groot bleek. Op alle fronten werden de dames afgetroefd, waardoor de wedstrijd met 0-4 verloren ging. De setstanden waren: 18-25; 19-25; 18-25; 21-25. Het is voor het team dat op plaats negen staat een moeilijke competitiestart, waarin alle toppers al tegen hen in de arena zijn verschenen. De komende weken komen de wedstrijden tegen de lagere teams aan de beurt, waartegen de punten gehaald moeten worden. Dames drie zal dan wel een stapje harder moeten lopen.

Heren 2, sinds vorige week alleen aan kop van de ranglijst, speelde een leuke partij tegen Merna 3 uit Leens. Het door blessures geteisterde team kende slechts in de tweede set een dipje, maar speelde Merna middels leuke aanvallen en servicebeurten van de mat. De setstanden waren: 25-18; 25-21; 25-15; 25-17. De 4-0 overwinning brengt de heren dichter bij hun doel.

Heren 1 speelde tegen Peelermarke uit Assen een wedstrijd die voor het publiek leuk was om te zien. De eerste twee sets voerde Grijpskerk de boventoon en, wist met heel veel servicedruk het spel van de gasten te ontregelen. Het blok werd halverwege de eerste set in stelling gebracht en de aanvallers wisten veel ballen via het blok uit te slaan. Verdiend kwamen de setstanden 25-22 en 25-17 op het scorebord.

De derde set voerden de gasten de druk op en verslapte Grijpskerk. Het blok liet gaten vallen. De service ging uit en de verdediging was te traag waardoor de ballen eenvoudig werden gescoord door de gasten. Peelermarke liet zien een goede tegenstander te zijn en met de setstanden 16-25 en 25-27 kwam de strijd in evenwicht en gingen de teams de beslissende vijfde set in. Daar liet Grijpskerk zich wegserveren om vervolgens door een paar goede blokmomenten zich weer in de strijd te mengen. Het was uiteindelijk de servicedruk en de vechtlust waarmee Grijpskerk de set met 15-13 naar zich toe trok en de wedstrijd met 3-2  won. De derde op rij!

(Foto: Erwin Smeenk die hoog boven het blok van Peelermarke uit, zijn bal plaatst)

Dames 2 toonde weer eens terecht een hoogvlieger te zijn in de tweede klasse. Peize was alleen in de tweede set bij machte zich aan de druk van Grijpskerk te onttrekken. De overige sets was de servicedruk van Carina Feitsma en Marielle Bouma te hoog. Het blok op midden van Susan van der Veen en Marije Kloppenburg troefde menig aanvalster af. Het liep als een trein met de dames van het tweede, die door blessures verre van compleet waren. Het was mooi vanaf de zijlijn te constateren dat het jeugdige team zonder problemen kon spelen met Dineke Holtsema als libero en hierdoor op de juiste momenten kon worden bijgestuurd. De setstanden waren: 25-12; 23-25; 25-20; 25-13. Met de 3-1 overwinning blijven de dames de ranglijst aanvoeren.

Dames 4 speelde 2-2 tegen Olympia uit Groningen. De setstanden waren 21-25, 25-21, 25-22, 20-25. Het team dat begon met 13 speelster had moeite een compleet team in het veld te krijgen. Toch wisten de dames het hoofd boven water te houden tegen Olympia, waar ze de vierde plaats mee delen. Komende week moeten de dames in de uitwedstrijd aantreden tegen Olympia en hopen ze met een complete selectie te laten zien wat ze echt kunnen.

Programma deze week:

Donderdag 8 november: