ZVV Grijpskerk 1 bindt ook Oosterlittens aan de zegekar

15-11-2012 14:31:48 door inGrijpskerk.nl

In een slechte wedstrijd heeft Grijpskerk met 6-1 weten de winnen van de nummer laatst Oosterlittens. Maar elke overwinning is 3 punten waard, zo ook slechte overwinningen. Met de rentree van Erik Santema (operatie op een vervelende plek gehad) hoopte Grijpskerk op iets mee rust in de achterhoede. Cedric Eeuwema, Bert Jager, Bert Reitsema en Bony M hadden om verscheidene redenen afgemeld.

Na omgekleed te hebben in de ``Klaairomte`` voor ``Manlju`` startte de wedstrijd om half 9 voor Grijpskerk furieus. Al na 30 seconden lag de bal al achter in het netje. Na een goede combinatie tussen Sietse en Jan-Jacob, mocht laatsgenoemde de bal met links in de goal duwen.

Grijpskerk, dat normaal gesproken redelijk verzorgd voetbal speelt, speelde vervolgens als een krant. Door slordig omgaan met de bal en slecht omschakelen kon Grijpskerk geen potten breken. Hierdoor kreeg Oosterlittens veel ruimte om kansen te creeren. Echter Oostserlittens was deze avond niet instaat om de kansen af te maken. Alleen in de 6e minuut mochten ze de 2-1 aantekenen. Hiervoor had Dennis Banga al met een man meer situatie de bal kijhard in de kruising gepunterd.

Grijpskerk en Oosterlittens bleven hierna gewoon rustig doorgaan met het rommelige spel. Tussendoor had, de vaak egoistische, Sietse de bal sluw langs de keeper gepunterd, terwijl Erik Brouwers de bal uit een betere hoek erin had kunnen schieten. Ook mocht Jan-Jacob de 4-1 uit een schot aantekenen. Met slecht voetbal stond het toch zomaar 4-1. Grijpskerk gaf in de eerste helft weinig weg maar ging zelf ook heel slordig met de bal om waardoor er weinig kansen gecreerd werden. Wat er vlak voor rust nog gebeurde mag gerust zelfdzaam of buitengewoon worden genoemd. De altijd doelgericht, maar nooit scorende, Erik Brouwers scoorde een magistraal doelpunt. Na wat rond getik van Grijpskerk kreeg Erik de bal op langs. Deze aarzelde niet en schoot de bal onberispelijk in de korte hoek. De keeper was kansloos en het publiek begon op de banken te springen en uitbundig te juichen. De in grote aantallen meegereise supporters waren door het dolle heen toen hun idol de 5-1 maakte.

Over de 2e helft valt weinig positiefs te vertellen. Waar in de eerste helft nog 5 keer werd gescoord werd er in de 2e helft maar 1 keer gescoord. Weer scoorde Jan-jacob uit een combinatie. Dit keer was het een combinatie met de niet zelfzuchtige Erik Santema. Dit was dan ook het enige hoogtepuntje van de wedstrijd. Ok, de panna van Jasper Ludema mocht er ook zijn. Verder had Grijpskerk niet de wil om er een leuke tweede helft van de te maken. Wel gunde het de tegenstander ongeveer een tiental grote kansen om de wedstrijd nog weer spannend te maken. In vele man- meer situaties kreeg Oosterlittens grote mogelijkheden om te scoren. Echter had het de pech dat het vizier niet echt op scherp stond en anders stond Erik 't Hoen wel in de weg. Hierdoor bleef de stand uiteindelijk op 6-1 steken. Het was vervolgens een kwestie van snel douchen in de klaairomte om vervolgens richting het sportkafe De Bokkediek de wedstrijd nog even rustig na te praten.

GL

DPV