Ouder-kind training VC Grijpskerk daverend succes

05-12-2012 14:25:35 door inGrijpskerk.nl

We schrijven vrijdag 30 november 17.30 uur, ijzige stilte in sporthal de Bokkediek in Grijpskerk. Stilte voor de storm blijkt een half uur later. Om 18.00 uur staan ruim vijftig kinderen, spelende in de mini-jeugd, en even zoveel ouders te trappelen om te starten met de eerste ouder-kind training van volleybalvereniging Grijpskerk.

De jeugdafdeling van VC Grijpskerk is groeiende. Is dit niet in omvang, dan is het wel in enthousiasme en niveau. Week in, week uit zetten de kinderen hun beste beentje voor tijdens de trainingen en wedstrijden.  De mini-jeugd speelt haar wedstrijden in het zogenaamde ´Cool Moves Volleybal´. Spelenderwijs ontwikkelen zij zich hiermee tot de ´Manon Fliers´ en ´Ron Zwervers´ van de toekomst. Startend in niveau 1 leert de mini-jeugd stap voor stap een nieuwe volleybaltechniek. Niet alleen lastig voor de kinderen, ook het coachen van de niveaus is een vak apart. Om deze reden heeft het jeugdbestuur het idee voor een zogenaamde ´ouder-kind training´ bedacht waarin de ouders en kinderen gezamenlijk spelenderwijs zich de volleybalregels eigen maken.

Voordat de benen daadwerkelijk in beweging moesten komen, het zweet van het voorhoofd afklotste en de eerste blauwe plekken werden gekweekt, startte de training met een informatief rondje langs alle niveaus. Na een gezamenlijke warming-up splitte vervolgens de groep uiteen. Per niveau werd de training voortgezet. Het slotstuk bestond uit een daadwerkelijke wedstrijd. Groot versus klein, levenservaring versus een groentje, kortom: de ouders tegen de kinderen. Uiteindelijk bleek de ervaring in het volleybal toch de doorslaggevende factor te zijn, de kinderen trokken dan ook veelal aan het langste eind.

Het jeugdbestuur van VC Grijpskerk kijkt terug op een geslaagde eerste ouder-kind training. De reacties van zowel de kinderen als ouders waren lovend. Een fanatieke ouder bleek zelfs interesse te hebben in het recreantenvolleybal van de club. Een volgende editie kan dan ook niet uitblijven.

Recente nieuwsberichten

21 november 2017