ZVV Grijpskerk op eenzame hoogte

29-01-2013 16:07:09 door inGrijpskerk.nl

Na bijna 2 maand afwezigheid (3 december 2012) is het weer is tijd dat iedereen op de hoogte word gebracht van de prestaties van het eerste team van de Zvv Grijpskerk. 3 december werd er gewonnen in de bokkediek van Futsal Buitenpost met 9-5. Na deze wedstrijd zijn er inmiddels alweer 4 wedstrijden gespeeld, maar doordat de inkt op was is er helaas niks meer op papier gekomen. Ook speelde mee dat de verrichtingen van de gehele vereniging tegenwoordig te zien zijn op een vernieuwde website, mogelijk gemaakt door Erik Santema oftewel Sane.
De pen is bijgevuld en zal dit seizoen zeer waarschijnlijk voorzien zijn van genoeg vloeistof. De wedstrijd van gister(28 januari) ligt nog vers in het geheugen en gaat u hoogstwaarschijnlijk veel leesplezier aan beleven. De overige 3 wedstrijden werden overigens allemaal in winst omgezet.
12-12-12. Futsal Buitenpost 5-7 Zvv Grijpskerk
17-12-12. Zvv Grijpskerk 7-3 VC Trynwalden
14-01-13. Zvv Grijpskerk 5-4 Futsal Dragten

Zvv Grijpskerk(1) – Wykels Hallum(3)
28 januari 2013
Bokkediek Grijpskerk

Op de ranglijst mag deze wedstrijd een ware topper genoemd worden ook omdat Wykels Hallum minder verliespunten heeft dan nummer 2 Leeuwarden. Grijpskerk lijkt deze competitie voor iedereen een maatje te groot zo is het verschil met Wykels Hallum al opgelopen tot 18 punten maar moet er bij gezegd worden dat ze nog 2 wedstrijden tegoed hebben. Om enigszins nog een klein beetje zicht te houden moet er door de friezen gewonnen worden om aantal verliespunten te verkleinen tot 9. Grijpskerk trad aan met een redelijk fitte selectie. Dennis Banga was op 97 procent maar omdat de selectie groot genoeg was kon die aanschuiven als toeschouwer. Mark Tuitert Luinstra was nog niet herstelt van zijn val op de 1000 meter(Salt Lake City afgelopen weekend) en kon dus plaatsnemen naast Banga en Jager Junior die dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie zal komen. Genoeg vooraf, de wedstrijd!

Grijpskerk begon goed gecontroleerd aan de wedstrijd en gaf bijna niks weg en creëerde zelf een aantal kleine mogelijkheden. Uit 1 van deze mogelijkheden werd er binnen de eerste 5 minuten gescoord door aanvoerder Santema. Het was Ludema met een bal richting 2e paal die door Jager achter het standbeen langs werd verlengt en zo kon Santema gemakkelijk de openingstreffer op zijn rekening nemen. Na deze goal golfde het spel op en neer en er vielen kleine kansen te noteren. Zo had Keerper ’t Hoen aan hand vol goede reddingen en was het veelal Ludema die met een aantal schoten de keeper van Hallum testte zonder succes. Na ongeveer 17 minuten was het een speler van Hallum die geel kreeg wat volgens de scheidsrechter leek op een elleboogje. Hierdoor werd het Grijpskerk makkelijker gemaakt om de score te verdubbelen. Het was Bert Reitsma die na zijn 3e schot zijn handen omhoog kon steken. 2-0. Deze stand werd vast gehouden tot aan de rust.
Na de rust kwam Wykels Hallum een stuk feller uit de startblokken. Het was Keeper ’t Hoen die al snel in het tweede bedrijf een spaarzaam foutje maakte, maar het werd helaas voor hem hard afgestraft. De bokkediek was stil. Gezien de status van keeper ’t Hoen durfde niemand zijn mond open te trekken en dit bleek later in de wedstrijd ook zwaar terecht te zijn. Het feit was dat het op dat moment 2-1 stond en Hallum er in geloofde. Na 32 minuten kreeg Hallum een onterechte vrij trap. Het was Eeuwema die zoals wel vaker vanavond er goed tussen zat maar de scheidsrechter oordeelde anders. Een vrije trap van een meter of 12 werd hard en laag onder de muur doorgeschoven en de keeper was kansloos. Met nog een kwartier op de klok waren beide ploegen aan elkaar gewaagt en was het wachten wie er op voorsprong zal komen. Het was Reitsma met een prima actie aan de linkerkant en de bal panklaar legde voor de rechtervoet van Brouwers, die daarmee zijn eigen boeken ingaat door 3x te scoren in 1 seizoen. En ook belangrijk Grijpskerk stond weer op voorsprong. De tot dan onzichtbare Posthumus gooide het duel 8 minuten voor het eind op slot. Eerst was het Posthumus die met een prima 1tweetje met Ludema simpel het verschil weer op 2 zette. 2 minuten later zette hij hoogstpersoonlijk de eindstand op het bord door uit de draai hard en hoog binnen te schieten. De laatste 5 minuten werden gecontroleerd uitgespeeld en was het van Straaten die nog net voorlangs schoot.

Rapportcijfers:
Erik ’t Hoen: 9, Had even een paar tussen haakjes mindere wedstrijden maar vandaag weer heel sterk.
Erik Santema: 7, Weer heel degelijk en pakte opnieuw zijn goaltje mee
Jasper Ludema: 7, Liep niet altijd zoals hij het wou en had wat pech met de afronding maar was toch wel weer belangrijk met assisten.
Sietse Jager: 7, Mooie assist bij de eerste goal en zijn mooie schot op de kruising had een beter lot verdient.
Jan-Jacob Posthumus: 7.5, Door zijn laatste 5 minuten schoot die toch weer ruim in de voldoende. Belangrijke doelpunten.
Erik Brouwers: 8, Verdedigend sterk en scoorde alweer zijn 3e doelpunt
Cedric Eeuwema: 8, werd een paar keer onterecht afgefloten. Speelde verdedigend ijzersterk.
Johan van Straten: 6.5, Werd niet goed gebruikt en kreeg veel ballen op hoofdhoogte aangespeeld.
Bert Reitsma: 7.5, Redelijk tot goede wedstrijd, goaltje en assist.

Recente nieuwsberichten

22 juli 2018