Melding woningbrand Grootegast

26-02-2013 21:47:54 door inGrijpskerk.nl

Maandagavond 25 februari moest de brandweer van Grijpskerk uitrukken naar een woningbrand aan de Scholekster in Grootegast.

De Grijpskerker spuitgasten werden opgeroepen omdat de collega’s uit Grootegast voor een oefening in Groningen waren.

Toen de brandweer van Grijpskerk ter plaatse kwam is meteen een binnenaanval gestart. Eenmaal binnen bleek dat er geen water nodig was om de brand onder controle te krijgen. Het betrof een pelletkachel die te vol was gestopt met pellets waardoor er flinke rookontwikkeling ontstond met als gevolg dat de woonkamer vol rook kwam te staan.

De brandweer heeft de inhoud uit de kachel in een al door de bewoner klaargezette emmer met water gestopt waarna het gevaar geweken was. Hierna heeft de brandweer met behulp van een ventilator de woning goed geventileerd.

Nadat de woning was geventileerd keerde de brandweer terug naar de kazerne. De bewoner kon de woning tijdig verlaten. De schade aan de woning bleef beperkt.

Foto’s: Gerwin de Vries – Info- Grootegast

Recente nieuwsberichten