De Ruigewaard in première op 20 april

02-04-2013 08:46:26 door inGrijpskerk.nl

CMV Excelsior presenteert speciaal geschreven werk Jan de Haan

In juli gaat CMV Excelsior Grijpskerk naar het Wereld Muziek Concours. Dit evenement wordt eens in de vier jaar gehouden in Kerkrade. Uit de hele wereld doen orkesten mee aan dit evenement. Om mee te mogen doen moet een orkest ingeloot worden. Excelsior is voor de 17e editie van dit concours ingeloot.

Speciaal voor dit concours heeft Excelsior een muziekstuk laten schrijven door de wereldberoemde componist Jan de Haan. Het stuk, genaamd ‘De Ruigewaard’ gaat over het ontstaan, de geschiedenis en de bloei van Grijpskerk. Een deel van het stuk gaat over de kerk waar Grijpskerk om heen is gebouwd. Deze kerk is in de tachtigjarige oorlog verwoest door plunderde oorlogbendes. Tijdens het twaalfjarig bestand is de kerk weer opgebouwd. Het steeds terugkerende thema in het werk is het Dies Irae thema. Dies Irae staat voor de Dag des toorns en blikt vooruit op de dag waarop het Laatste Oordeel plaatsvindt.
Mede dankzij de vele informatie over de geschiedenis Grijpskerk van Bindert Helder heeft Jan de Haan dit werk kunnen schrijven.

Het is uniek voor Excelsior en het dorp Grijpskerk dat er een muziekstuk gecomponeerd is over de geschiedenis van Grijpskerk. Daarom wil Excelsior deze bijzondere gelegenheid graag samen met u beleven en nodigt iedereen daarom van harte uit om naar de premiere te komen. Zaterdag 20 april zal de première plaatsvinden in de PKN kerk aan de Nicolaas Grijpstraat in Grijpskerk. Het concert begint om 20.00u en de toegang is gratis.

Recente nieuwsberichten

23 oktober 2018