Dames 1 VC Grijpskerk klaar voor kampioenswedstrijd

17-03-2014 15:37:08 door Kuperus, Klaas

Alle teams van VC Grijpskerk Sport Je Fit moesten zaterdag weer aan de bak. Hoewel bijna de hele vereniging thuiswedstrijden had in de Bokkediek, moesten Meisjes A1, Dames 2 en Dames 4 naar Groningen om daar te spelen.

Heren 1 bewees wederom dat zij te sterk waren voor Meeuwen 2 uit Zuidhorn. In alle opzichten had de wedstrijd de kenmerken van een typische streekderby. Er werd van beide kanten zeer fel gespeeld en een ieder wilde wat laten zien. Hoewel de eerste set werd verloren door de Heren uit Grijpskerk was dat in de volgende sets wel anders. Goed serverend, aanvallend sterk en verdedigend zeer attent kwam de thuisclub snel op een voorsprong die niet meer werd
weggegeven. Met 3-1 winst staan de heren nu op de vijfde plaats in de eerste klasse.

Dames 1 is al het hele seizoen, onder leiding van Coach Albert, hard op weg naar het behalen van het kampioenschap. Het zeer jonge team speelt als een geoliede machine en weet overwinning na overwinning te halen. Nog geen enkele keer hebben de Dames een wedstrijd verloren. De 3-1 en 4-0 uitslagen zijn meer regel dan uitzondering. Ook afgelopen zaterdag wist D1 met 3-1 te winnen tegen de nummer drie uit de competitie.

Volgende week, 22 maart, mogen de dames weer aan de bak en wel tegen studentenvereniging Veracles uit Groningen. Dit gaat zeker een zeer spannende wedstrijden worden. Veracles, dat op de tweede plek staat in de competitie, zal er alles aan gaan doen om Grijpskerk van de troon te stoten. Uiteraard is het eerste damesteam absoluut niet van plan om hier aan mee te doen en zij zijn vastberaden de overwinning op hun naam te schrijven. Met minimaal 2 gewonnen sets kunnen zij
zich kampioen noemen. De wedstrijd op 22 maart begint om 19.00 uur.

MA1 speelden een mooie wedstrijd tegen Lycurgus. Hoewel de beginfases van elke set gelijk op gingen, was Grijpskerk toch duidelijk een maatje te groot voor Groningen. Dankzij goede opslagen en het rustige passen van het jonge team werd een 4-0 overwinning behaald. D2, dat vorige week een zware nederlaag leed in Emmen, speelde vandaag tegen het zesde damesteam van Donitas. Hoewel het team langzaam op gang kwam en er in de eerste set vanaf het begin achter werd gestaan, wisten de Dames zich te herpakken en werd de forse achterstand omgezet in winst.

Donitas probeerde zich uit alle macht te revancheren, maar het mocht niet baten. Hoewel het Groninger studententeam vijf wissels op de bank had zitten, werd hier geen gebruik van gemaakt. Dames 2, daarentegen, wist met gedegen spel en veel variatie in de aanval druk uit te oefenen. Zij wisten hun fout van vorige week duidelijk recht te zetten door een 4-0 overwinning te behalen.

Dames 4 is de laatste weken hard bezig om uit de degradatiezone te blijven. Ook zij moesten vandaag tegen Donitas. Al vroeg in de wedstrijd werd echter duidelijk dat ze het moeilijk ging krijgen toen spelverdeler Lianne Stroobosscher verkeerd terecht kwam en haar enkelbanden zwaar beschadigde. Met een speler minder, deed het team er alles aan om de Groninger dames voor te blijven. Jammer genoeg was dit niet genoeg en ging Grijpskerk met een 4-0 nederlaag naar huis.

In thuishal de Bokkediek was het om drie uur de beurt aan Heren 2. Zij speelden een zeer spannende wedstrijd tegen Olympia. Met setstanden als 20-25 en 22-25 bleken de teams zeer aan elkaar gewaagd. Tijdens de laatste set voerden de beide teams de druk en spanning nog iets verder op tot een setstand van 30-28 in het voordeel van Olympia. De strijd resulteerde uiteindelijk in 2-2.

Het derde damesteam speelde tegen de koploper van hun poule. Zij wisten dat zij een zware wedstrijd tegemoet gingen. Met rustig en gedreven spel wist het team toch één setje te pakken. Zeker geen slechte score tegen de nummer 1.

Bron:

www.het-westerkwartier.nl